Infidelitate: cinci motive

Infidelitatea lor e intoarsa pe toate partile. De ce o fac, cum o fac, e doar biologie sau mai mult, se poate ierta sau nu, suntem si noi vinovate, sunt numai ei, un infidel moare infidel – am tot invartit in ghiveciul asta. Despre propria noastra infidelitate (exista, exista, sexul nostru nu poarta nici el aura) am vorbit insa mai putin. Cei de la AskMen au realizat un sondaj printre cititoarele lor. Iata care sunt motivele principale care imping o femeie in brate… ilegitime.

1. Razbunarea
O, da! Gustul dulce-amarui al razbunarii. Ne-au inselat, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte! Si ce ne mai place sa mergem la “stomatologia” asta speciala… Desi, vai mie, alte organe sunt protagonistele intregii povesti. O femeie inselata va riposta, sustin datele sondajelui. Infidelitatea lui ne acopera si ne permite sa jucam pe acelasi teren desi stim bine ce diferenta de acceptare sociala este intre un “barbat-jucator” si o femeie care practica acelasi sport. Nici fictiunea n-a fost prea blanda cu femeile adultere. Vedeti cum au sfarsit amaratele de Emma Bovary si Anna Karenina.

Citeste si:  Prostitutie

2. Egoul
S-o recunoastem: avem o foame de confirmare. Pana cand ajungem la maturitatea cea linistita, cand stim exact cati bani facem si cum sa ne autoevaluam corect, ne tot perpelim si simtim nevoia ca o privire, un gest, o partida de sex arzator de epiderma sa ne spuna: da, meriti, da, faci multi bani! Unele dintre noi, mai modeste, se multumesc cu o rochie noua, o coafura indrazneata, un parfum ravasitor, un flirt semi-nevinovat, cu o serie de complimente bine ticluite, altele insa simt nevoia sa mearga mai departe. Nu spun ca e rau, nu spun ca e bine!

Citeste si:  Motive pentru a fi romantic

3. Solutia de rezerva
Nu stii cum sa-i spui ca-l parasesti. Ai oroare de scene interminabile, de reprosuri, de rugaminti. Da, esti o scorpie si nu-ti asumi treaba murdara. Dupa ce ai epuizat celelalte metode de a-l determina pe el sa preia initiativa, o incerci si pe asta. Nimic scuzabil aici.

4. Rutina in pat
Ei, da, ni se-ntampla si noua! Monotonia ne sacaie si pe noi, nu doar pe ilustrii domni. Acelasi dormitor, aceeasi pozitie, aceeasi durata… Dieta disociata e cea mai plictisitoare dintre toate, nu?

5. Lipsa de atentie
Cand cel de langa tine nu te mai face sa te simti femeie. Cand te simti numai sotie, mama, prietena sau confidenta. Da, toate astea sunt frumoase, dar nu sunt de ajuns! Ne usuca pe dinauntru, ne golesc, semanam cu niste biete caroserii ale unei masini superbe altadata.

Citeste si:  Invitatiile la nunta si acceptarea lor

Din topul celor de la AskMen lipseste insa un motiv care poate parea ridicol, desuet si improbabil mintilor cinice ale zilelor noastre, dar care, va jur, l-am vazut cu ochii mei, exista: femeile insala si pentru ca s-au indragostit. Asa cum a facut-o si Anna Karenina, la urma urmei. O inima goala, in care nu mai locuia nimeni de ceva vreme, nu poate ramane neinchiriata multa vreme. Caci da, asta suntem: chiriasi. Nu proprietari, cum gresit cred majoritatea. In cazurile fericite, reinnoim zilnic contractul. In cele triste, subinchiriem spatiul.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.