fbpx

Inlaturarea tatuajelor

Please select a featured image for your post

Am mai vorbit despre tatuaje si am stabilit ca e frumos sa te exprimi in asa mod. Dar ce se intampla cand Gigel se desparte de Maricica… si Maricica si-a tatuat mare „I inima Gigel” pe bratul drept. Hm… urat. Unul dintre argumentele puternice contra tatuajelor pe care l-am discutat este ca tatuajele sunt facute a fi permanente.

Daca te razgandesti vreodata sau iti dai seama ca modelul nu arata asa bine in realitate cum ti-i l-ai imaginat, vei descoperi ca nu este asa usor sa-l inlaturi.

Tactica 1 – Cover up

Pe scurt, acoperim tatuajul cu un alt tatuaj. Tatuajul nou trebuie sa fie mai mare si mai inchis la culoare decat cel vechi altfel nu va putea sa acopere cum trebuie. Ia aminte ca este folosita pielea deja tatuata pentru a introduce si mai multi pigmenti de culoare.

Tactica aceasta este una dintre cele mai des folosite de inlaturare a unui tatuaj care nu-ti mai place. Nu implica alte costuri sau perioade de convalescenta decat cea normala pentru un nou tatuaj. In plus nu semnifica a stergere totala a tatuajului doar o modificare. Ca sa nu te gandesti ca ai facut cea mai mare gresala a vietii tale.

Citeste si:  Concediu in doi sau in mai multi?

Tactica 2 – Metoda chirurgicala

Este o metoda buna de indepartare totala a tatuajelor mici, chiar daca ti se poate parea putin barbarica. Pielea unde se afla tatuajul este racita pana la punctul in care nu mai simti nimic din cauza temperaturii scazute. Apoi bucatica de piele pe care se afla tatuajul este indepartata iar marginile sunt cusute. Nu se pierde sange dar e posibil sa ramana o cicatrice.

Tactica 3 – Laserul

Probabil cea mai cunoscuta si mai des folosita metoda de indepartare a unui tatuaj. Este efiecienta, nu prezinta nici un risc de infectie cu microbi pentru ca nici un instrument nu-ti perforeaza pielea. Laserul este folosit pentru a rupe legaturile dintre moleculele de vopsea. Vopseaua astfel se descompun iar corpul o absoarbe in mod natural.

Citeste si:  Fetele de azi pot ajunge oriunde, doar ca au uitat sa mearga

Exista anumite nuante de vospea mai deschise care insa nu reactioneaza la lumina laserului. De asemenea, viteza cu care corpul absoarbe vopseaua difera de la individ la individ. Unii poate au nevoie de o singura sedinta, altii pot sa observe ca dupa o sedinta tatuajul chiar s-a intunecat.

Ia aminte ca laserul nu este o optiune pentru indepartarea tatuajelor cosmetice (adica machiajul permanent).

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.