Lectia despre casnicie: alege cumpatat

Please select a featured image for your post

Casnicia poate fi o experiente deosebita, poate fi sursa fericirii si implinirii in fiecare aspect al vietii cotidiene sau dimpotriva, casnicia poate deveni regretul vietii tale, atunci cand te gandesti mereu ca nu ai alkes barabtul potrivit, ca puteai fi fericita cu altcineva au chiar singura, dar simti ca esti mult prea prinsa in viata de familie pentru a mai putea face ceva. Casatoria poate fi dureroasa, frustranta, fericita, amuzanta, reconfortanta, plictisitoare, tandra, pasionala, totul depinde de capacitatea ta de a-ti alege un partener potrivit.

Nu discutati despre problemele importante. Acesta este una dintre greselile fatale pe care femeile le fac inainte de a se casatori: nu discuta amanuntiti cu viitorul lor sot problemele cu adevarat importante: unde veti locui, cum va veti intretine, care va sunt planurile de viitor referitor la cariera, familie, copii etc. Trebuie sa stii ca parere are despre gravitatea problemelor care pot strica o casnciei: daca tu consideri ca infidelitatea inseamna divort, insa lui i se pare o chestiune acceptabila, nu e cazul sa va grabiti cu nunta, de exemplu.

Citeste si:  Relatiile secrete sunt si la indemana ta?

Vorbiti despre copii, chiar daca nu urmeaza sa ii faceti in anul urmator: catio va doriti, care este viziuna lui despre o mama: trebuie sa stea acasa cu copiii sis a devina casnica in momentul aparitiei acestora sau o te va sustine sa revi la viata normala, la cariera, ajutandu-te cu copiii in masura in care poate? Cum doriti sa va cresteti copiii? Credeti in pedepse si corectii fizice? Unde va vedeti peste 20 de ani? Cum ar trebui sa se imparta treburile casnice? Care este statutul nevestei in ochii lui? Trebuie sa iti fie foarte clare toate acestea si sa fie compatibile cu punctul tau de vedere inainte de a decide ca el poate fi alesul.

Nu sariti in pat! Desigur ca ar fi stupid sa iti cerem sa ramai virgina pana la casatorie, nu e vorba de asta, Insa, trebuoe sa fii sigura ca babatul cu acre faci sex are macar cateva dintre calitatile pe care le-ai dori la un barvat cu care intentionezi sa ai o relatie serioasa sau sa te mariti. Asta pentru ca, o data ca ajungeti sa faceti dragoste, hormonii au toate sansele sa iti obstructioneze gandirea. Uneori relatii bazate pe realtii sexuale pot sa functioneze, atunci cand intamplator, credintele si principiile fundamentale ale celor doi sunt complementare, insa nu e cazul sa risti si sa lasi o astfel de decizie sa fie luata de hormoni si nu de o minte limpede

Lupul isi schimba parul, dar nu si naravul. In naivitatea noastra, toate pornim de la ideea ca dupa ce ne casatorim si vom petrece mai mult timp impreuna, locuind in aceeasi casa, avem sanse sa ii schimbam comportamentele negative. Sincer, sansele de a face asta sunt foarte slabe. Femeile ajung sa se casatoreasca cu barbatii care stiu sigur ca nu sunt potrivit pentru ele, cosmetizand trasaturile lor negative in ideea ca „voi lucra pentru imbunatatirea lor”.

Citeste si:  Problemele triunghiului conjugal

Chiar daca ajungi sa il presionezi sa se schimbe, nu va dura pentru totdeauna, iar el va fi frustrat, nemultumit si nefericit, iar asta se va resimti asupra relatiei voastre. Pentru ca o casnicie sa mearga bine, ai doua variante: fie accepti diferentele dintre voi si te bucuri de ele ca de o pata de culoare in relatia voastra, fie nu te casatoresti cu un astfel de barbat si il astepti pe cel pe care il poti accepta asa cum e, fara a simti nevoia sa il schimbi. Insa lucrurile nu sunt mereu atat de clare, in alb si negru, asa ca alege o varianta gri: chiar daca are mici lucruri acre n iti plac la el, nu il forta sa se schimbe dar nici nu il parasi, ci mai degraba cauta sa creezi o atmosfera placuta in cuplu, care sa il incurajeze sa se schimbe, sa fie un barbat mai bun pentru tine, barbatul pe care il doresti.

Citeste si:  Atinge si exploreaza

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.