M-a inselat, dar il iert

Please select a featured image for your post

Inselatul este de departe una dintre problemele majore cu care un cuplu se poate confrunta. Faptul ca esti inselata nu are limita de varsta, nu are notiunea de rusine ci este doar un factor ce genereaza o mare dilema: il ierti si treceti peste incident, sau acesta va fi motivul despartirii voastre? Noua, femeilor, ne vine destul de usor sa spunem „l-as ierta cu siguranta” sau „nu l-as putea ierta niciodata” atunci cand vorbim la o cafea, ipotetic, cu prietenele, despre cum am reactiona daca am decoperi ca iubitul nostru ne insala. In realitate, aflate in fata faptului implinit „si se jura ca nu fura si l-am prins cu rata-n gura” reactiile noastre sunt dintre cele mai diverse. M-a inselat dar il iert Motivele pentru care o femeie alege sa ierte atunci cand e inselata sunt dintre cele mai variate. Spre deosebire de barbati, orgoliul feminin e mult mai maleabil si in dorinta noastra de a nu pierde de tot barbatul iubit, suntem in stare sa facem compromisuri si sa il iertam. Orgoliul masculin, insa, de foarte putine ori permite unui barbat sa ierte femeia care l-a inselat, considerand din principiu ca femeia nu trebuie sa faca asta niciodata. Si totusi, barbatii ne insala cu femei, care la randul lor sunt poate iubitele altui barbat. Pe ele nu le judeca, le accepta asa cum sunt.
Gandurile acestea foarte probabil nu iti vor da pace chiar daca va impacati. Aceasta este una dintre sechelele majore pe care le are o femeie inselata: se va intreba o viata intreaga – de ce nu am fost destul de buna? Daca se mai intampla si alta data? Ce a avut ea in plus fata de mine? Oare se mai gandeste la ea? Toate acestea, asociate cu simplul gand ca a atins o alta femeie desi iti jura iubire nemarginita, te pot dobori la un moment dat si desi decizia de a-l ierta era menita sa va ajute sa reluati relatia, poate duce la colapsul ei final.
Citeste si:  Alte 5 semne ca el te insala
„Te iert dar nu te uit” este un alt adevar al impacarii dupa ce aflii ca te-a inselat dar hotarasti sa il ierti. Chiar daca pornesti pe noul drum cu gandul ca ce a fost rau a ramas in trecut, va fi foarte dificil sa uiti complet si cu timpul, daca vor aparea si cele mai mici neintelegeri si certuri, reprosul principal va fi „si nu uita ca m-ai inselat si eu te-am primit inapoi”.
Citeste si:  Cand el sforaie
Incearca sa eviti pe cat posibil reprosurile acestea si gandeste-te ca atunci cand ai acceptat sa il ierti, ai considerat ca ai puterea sa treci peste ceea ce s-a intamplat, ca ai incredere suficienta in el ca sa nu il banuiesti o viata intreaga si ti-ai asumat consecintele impacarii voastre. Atunci incearca sa ii musti limba ori de cate ori ti vine sa ii reprosezi ceva legat de asta, pentru ca nu iti face bine nici tie, nici lui si cu atat mai putin cuplului vostru.
Citeste si:  Intimitatea partenerilor
Neincrederea are toate sansele sa devina o constanta in viata voastra, desi tu pretinzi ca ai trecut peste „incidentul din trecut”. Ei bine, asa cum spuneam, incearca sa te eliberezi de ea, discutati deschis, cere-i sa iti raspunda chiar si la intrebarile cele mai dureroase, astfel incat sa poti inchide rana o data pentru totdeauna.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.