Metode de despartire (partea II)

Please select a featured image for your post

Doar nu credeati ca scrisoarea de despartire si discutiile de lamurire sunt singurele metode prin care va puteti lua adio de la o relatie in care sunteti nefericite, v-ati pripit cu trasul concluziilor. De departe una dintre cele mai folosite metode este replica „ar trebui sa luam o pauza”, folosita uneori fondat alte ori doar ca pe un pretext, dar ideea de baza este ca te va ajuta cu siguranta sa pui relatia pe plan secund si sa te gandesti doar la tine, fara a trebui sa dai nici un fel de explicatie. O astfel de pauza ajuta pentru ca, rupandu-te de o relatie pe care deja o consideri monotona sau care nu iti aduce satisfactii sau este marcata de certuri si neintelegeri, vei avea ocazia sa te deconectezi, sa te incarci pozitiv, sa cunosti oameni noi.
A lua o pauza nu inseamna neaparat sa iesi cu altcineva sau sa te implici in alta relatie, ci inseamna ca te concentrezi pe altceva: munca, scoala, distractie. Cunosti oameni noi, iti organizezi timpul cum doresti si te bucuri de „libertate”, lasand totusi o portita deschisa spre relatia pusa „in asteptare”. In varianta fericita, pauza iti va da de gandit si incetul cu incetul vei duce dorul relatiei si dorul iubitului si va veti regasi, dand „play” relatiei voastra.
Citeste si:  Adulterul cu fundite
In cazurile nefericite, si de aici vin si argumentele contra unei pauza in relatie, pauza duce la sfarsitul relatiei – partenerii se simt bine de unii singuri, nu duc dorul ca nimic din ceea ce era inainte si incetul cu incetul, pauza devine o despartire in toate regula. Un alt argument contra este faptul ca, desi relatia e in pauza, gelozia nu e. Asta inseamna ca desi tu esti cea care a initiat pauza, te pot macina gandurile de genul „Ce face el in pauza? Cu cine iese? Daca a intalnit pe altcineva?” si uite asa, in loc sa te detasezi de toate si sa iti gasesti un echilibru, vei fi mai chinuita ca in timpul relatiei.
Citeste si:  Sfaturi pentru cuplurile casatorite
O tactica adoptata in primul rand de cei mai timizi si mai ales atunci cand relatiile sunt la inceput, este lasarea relatiei in agonie, fara a da raspunsuri concrete, fara a zice clar si raspicat daca situatia e alba sau neagra. Asa ca, vei raspunde tot mai rar la telefon, iti vei face tot mai putin timp sa va vedeti, veti uita intentionat de ziua lui de nastere si de intalnirile pe care vi le dati. Se stie bine – agonia lunga moarte singura. Asa ca, la un moment dat, va inceta el sa te sune si relatia se va stinge incet si fara a cauza mari suferinte, ca o lumanare lasata sa arda.
Citeste si:  Sexul nu e de ajuns
Asa ca, acesta este un argument pro. Insa, atunci cand nu sunteti pe aceasi lungime de unda si tu vorbesti chineza si el japoneza, ai toate sansele sa nu inteleaga aluziile tale si sa te sune in continuare, chiar si dupa refuzul cu numarul 100. De cele mai multe ori, relatiile care se sting fara a da partenerului nici un fel de explicatii, au toate sansele sa „recidiveze” si poate sa vina momentul sa va vedeti fata in fata, chiar daca intamplator si atunci nu vei scapa fara a da cateva explicatii, asa ca e bine sa ai tolba pregatita.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.