fbpx

Metode de despartire – pro si contra

Please select a featured image for your post

Din pacate a venit si momentul X, spre care credeati ca nu va veti indrepta niciodata si acum e mai iminent ca drobul de sare din poveste: despartirea. E un moment foarte greu pentru ambii parteneri, insa cel care o initiaza va avea putin de furca in gasirea celei mai eficente metode, prin asta insemnand nu doar sa sugereze partenerului ca e gata totul ci si sa mai lase loc de un „buna ziua”. Asa ca, vom dezbate cateva tehnici folosite de obicei atunci cand vrem sa ne despartim de cineva, si analizandu-le implicatiile pro si contra, asfel incat la sfarsit, poate gasiti metoda cea mai potrivita in cazul vostru. In majoritatea filmelor americane, discutia de despartire incepe cu „trebuie sa vorbim” aka „we need to talk”. Argumentul pro pentru o astfel de discutie, este faptul ca e calea cea mai sigura spre asigurarea unei prietenii intre voi si pe mai incolo.
Faptul ca vorbiti deschis despre cauzele ce au dus la despartirea voastra ajuta la diminuarea tensiunii si a vibratiilor negative. Parere contra: ai nevoie de foarte mult curaj, rabdare si determinare ca sa faci fata unei astfel de discutii. De ce? Pentru ca te poti astepta la plansete, la certuri disperate, la intrebarea „de ce?” repetata obsesiv desi tu consideri ca ai dat deja raspunsuri pertinente etc. Orice s-ar intampla, fii ferma pe pozitii si nu uita care era scopul discutiei.
Citeste si:  Dragostea si scenariile
Scrisoarea de despartire este o varianta preferata de cei mai timizi, care nu considera ca ar face fata unei discutii de despartire „face to face”. Singurul argument pro al unei astfel de scrisori de despartire este faptul ca iti poti acorda timpul necesar pentru a scrie in liniste si astfel poti sa spui tot, fara retineri, fara teama ca izbucnesti in plans in fata lui, fara sa te lasi impresionata sau intimidata de reactiile lui. In afara de asta, chiar daca te va considera lasa, va aprecia poate faptul ca nu a fost necesar sa se umileasca in fata ta, ca nu l-ai vazut plangand si mai ales ca i-ai dat dreptul sa iasa demn din relatie. Argumentul contra decurge logic: lasitatea si faptul ca nu ai infruntat problema asa cum ar fi trebuit. Dar toate acestea se pot diminua daca la cateva timp dupa ce i-ai trimis scrisoarea, atunci cand apele deja s-au calmat, va intalniti si discutati amiabil despre tot. Cu siguranta nu vor mai exista lacrimi si aveti chiar sanse sa ramaneti prieteni.
Citeste si:  Cele mai frumoase cuvinte despre dragoste
Oricum, e de preferat sa alegi varianta unei scrisori in favoarea uni mail sau a unui sms, mult prea impersonale pentru ceea ce iti doresti sa transmiti. In fond si la urma urmei, atunci cand relatia se termina din motive obiective, fara ca partenerul sa iti fi gresit in mod evident sau sa te faca sa suferi crunt, nu e necesar sa incheiati relatia ca doi straini. Ati fost doi in hora, jucati hora pana la capat, cat mai deschis si mai sincer cu putinta. Nu cred ca va doriti sa ajungeti in situatia de a trece strada atunci cand dati nas in nas, nu?

Citeste si:  Relatiile pansament
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.