Misiunea unei femei pentru un act sexual reusit

Actul sexual este definit in termeni de specialitate ca fiind raportul prin care un barbat si o femeie se acupleaza, raport ce permite fecundarea si deci, reproducerea. Wikipedia este si mai la obiect, explicandu-ne ca actul sexual se refera la momentul in care organul reproducator masculin intra in organul reproducator feminin. Bun, din punct de vedere biologic, ne-am lamurit. Ce inseamna totusi, pentru cei carora nu mai este necesar sa le explici, ca barza nu aduce copii in cioc, actul sexual? Si, mai ales, ce inseamna pentru femei, actul sexual? Nu intram nicidecum in taram emotional, delimitand notiunea de a face sex, de cea de a face dragoste, asta nu are nicio importanta in contextul de fata.

Chit ca practicam sexul ca pe un exercitiu de mentinere a echilibrului hormonal, chit ca ne aduce pe cine stie ce varf necunoscut de placere sau pe marginea cine stie carei prapastii de crize existentiale, actul sexual trebuie sa fie, in orice imprejurare, unul agreabil. Se spune ca feromonii, chimia sunt tot ce conteaza pentru ca sexul sa fie unul reusit. Dar chiar asa sa fie? Nu vi s-a intamplat niciodata sa fiti atat de atrase de un barbat, incat sa aveti senzatia ca ati fi in stare sa rupeti hainele cu dintii, de pe el? Si apoi, dupa ce actul sexual se va fi sfarsit, sa ramaneti cu un gust salciu din cauza indiferentei si plictiselii pe care ati resimtit-o in pat? Ba, alteori, cu un sentiment bizar de scarba? Ei bine, nici pentru ei lucrurile nu stau tocmai diferit.

Citeste si:  Sexul si sentimentele

Dar ce ne sta in putere pentru a face dintr-un act sexual, unul reusit? In primul rand, cred ca este un echilibru foarte fragil de mentinut intre chimia vehiculata de toti cercetatorii britanici, si nu numai, si tehnica. Ca sa mentinem acest echilibru, trebuie sa pornim de la a ne cunoaste propriile limite in materie de sex. Nu este suficient sa stai intinsa pe spate, ca o blana, asteptand sa-si faca chimia treaba in locul tau, nici sa facem gesturi care presupun compromisuri de ordin psihologic mai mari decat suntem in stare sa ducem. Daca am citit despre o pozitie care stimuleaza barbatii in mod deosebit, dar o resimtim ca fiind fortata, spunem pas. Nu incepem sa urlam sa trezim vecinii, decat si doar in contextul in care simtim nevoia, gemetele si tipetele sunt excitante atunci cand nici macar nu realizezi ca le scoti, altfel nota de fortare este evidenta si deranjanta, atat pentru partener, cat si pentru tine, pentru ca nu faci altceva decat sa-ti pui piedici impotriva relaxarii, a firescului care te conduce spre placere.

Citeste si:  Pastreaza-ti tabieturile

Bineinteles ca o atitudine timorata, plina de confuzie nu este tocmai reconfortanta pentru un barbat, insa tehnica nu este totul: nu avem nevoie de reprezentari grafice in detaliu ale organelor masculine pentru a provoca o erectie. Ca si in cazul nostru, cantareste mult in ecuatia unui act sexual reusit atingerea in plan emotional. De asemenea, conteaza sa il faci sa se simta dorit. Punem in discutie un act sexual normal, nu vorbim despre exceptiile pe care le experimentam, sau nu, pe parcursul intregii noastre vieti active sexuale: nici de barbatul care ajunge sa plateasca sexul, nici de femeia care vrea sa experimenteze ipostaza sclavei. Asadar, intr-un context firesc, lipsit de extravagante, partenerul nostru va simti nevoia, intocmai ca noi, sa fie dorit. Lasati-l sa vada acest lucru!

Citeste si:  2 moduri de a ruina o relatie

Pe langa toate aceste amanunte, exista teama ca partenerul nostru ar putea incheia actul sexual inaintea noastra. Si aici, femeile se impart de obicei in doua categorii: cele care mimeaza orgasmul, considerand ca timpul ar fi prea lung pana sa ajunga efectiv acolo si, deci sacrificandu-se (niciodata nu am inteles de ce) si cele care asteapta fara sa faca nimic. In majoritatea cazurilor, daca iti cunosti corpul, poti anticipa placerea. Acela este momentul cheie, cel al anticiparii, mai ales daca nu ajungi la orgasm repede in care „dai de stire”. Un suspin, un geamat, un gest ar trebui sa-l avertizeze pe partenerul tau ca esti aproape de placere. Si, in 90% dintre cazuri, femeile nu raman dezamagite.

Actul sexual, in general, functioneaza pe baza de bumerang: daca te cunosti suficient, daca stii ce iti face placere, va trebui sa inveti sa dai, ca sa se intoarca la tine.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.