Motivele pentru care ne inseala barbatii

Please select a featured image for your post

Ce facem atunci cand aflam ca prietenul / sotul ne insala? De multe ori auzim diverse povesti de infidelitate la cei din jurul nostru si suntem inclinate sa credem ca noua nu ni s-ar putea intampla vreodata. Insa imposibilul poate deveni posibil si astfel suntem puse in fata unei situatii in care trebuie sa reactionam cumva. Inainte de toate trebuie sa ne asiguram ca este adevarat si nu vorbim doar despre o temere a noastra sau nu este vorba despre imaginatia care ne joaca o festa. Primul nostru instinct va fi acela de a pleca de langa partener, de a-l parasi. Insa mai exista o intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem: care ar putea fi motivul pentru care el ar face un astfel de gest necugetat? Chiar daca pe moment nu-i vom gasi nicio scuza partenerului, trebuie sa aflam cauza reala pentru care s-a ajuns in aceasta situatie si in functie de acest lucru sa decidem daca-i mai acordam sau nu o sansa. Citeste in randurile de mai jos cateva posibile motive care l-au putut determina „sa calce stramb”.
Panica inainte de oficializarea unei relatii. Sunteti de ceva vreme impreuna si ati hotarat de comun acord ca a venit timpul sa va uniti destinele. Acest lucru demonstreaza ca relatia voastra este una puternica si serioasa. Chiar daca partenerul isi doreste acest lucru la fel de mult este posibil ca el sa-si simta amenintata libertatea si ca atare sa aiba o reactie de panica in fata unui astfel de angajament. Uneori barbatii care simt ca-si pierd libertatea tind sa-si insele partenera. Curios este ca tocmai aceasta mica escapada ii va intari convingerea ca tu esti aleasa lui.
Citeste si:  Micuta ta devine femeie
Traverseaza o perioada dificila. Femeile si barbatii reactioneaza diferit in fata unor situatii stresante sau dificile. Daca noi preferam o zi de shopping pentru a ne deconecta sau preferam sa stam in pajama si sa ne uitam la serialele preferate, barbatii considera uneori o aventura un mod de a se detasa de stres. Inainte de a lua o decizie in aceasta privinta ar trebui sa discuti serios cu partenerul referitor la acest lucru.
Citeste si:  3 moduri in care sa nu inchei o relatie
A baut prea mult si s-a lasat dus de val. Daca partenerul este un tip petrecaret insa dupa cateva pahare de alcool nu se da inapoi de la nimic este o dovada clara a imaturitatii sale. Acest aspect va poate afecta serios relatia, de aceea si in acest caz se impune o discutie serioasa intre voi in care sa clarificati asteptarile pe care la aveti unul de la celalalt. Relatia voastra s-ar putea imbunatati daca fiecare intelege nevoile si asteptarile celuilalt.
Citeste si:  Despre casatorie
In relatia voastra predomina monotonia. In acest caz partenerul va fi mai tentat sa incerce o aventura decat sa-si revizuiasca propria atitudine fata de relatia in care este implicat. Totusi se impune o privire atenta asupra intregii relatii. Exista unele situatii in care viata unui cuplu va avea parte de un nou elan in urma aventurii partenerului. Pe langa motivele enumerate mai sus exista si alte motive – ce tin de fiecare cuplu in parte – care l-ar putea face pe partener sa uite pentru un moment ca risca sa te piarda. Decizia pe care o vei lua in astfel de situatii iti apartine. Daca inainte de aceasta aventura consideri ca partenerul te facea fericita poate ca ai putea sa faci un compromise si sa-i mai acorzi o sansa.


2 Comentarii
  1. Chiar daca te-a inselat o data, nu este o garantie ca va recidiva… este mai bine sa stii sa ierti, dar daca simti ca nu poti trece peste… las-o balta! Ai sa suferi, dar toate trec cu timpul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.