Not good: Un matematician a calculat probabilitatea de a-ti intalni sufletul pereche

Please select a featured image for your post

Exista o scena in Star Wars: Imperiul Contraataca in care robotelul C3PO ii spune lui Han Solo ca probabilitea de a supravietui unei curse cu nava printr-un camp de asteroizi este de 3720 la 1. Han ii raspunde stresat: „Never tell me the odds!”

In caz ca nu stiai, navigarea printr-o viata de femeie single este aparent mult mai dificila decat campul de asteroizi. De aproximativ 76 de ori mai dificila, conform unui matematician din Anglia.

Citeste si:  Amenintari pentru relatia de cuplu

Peter Backus, un asistent universitar la Universitatea din Warwick a publicat teza lui „De ce nu am o iubita” dupa ce timp de trei ani a trait o seceta sentimentala. Adica nu a avut pe nimeni cu care sa rezolve rebusuri si sa puna in practica filme porno. Explicatia? Sunt numai 26 de femei in Anglia care ar putea fi sufletul sau pereche. Sau macar un potential partener pe viata.

Backus a ajuns la aceasta cifra folosind ecuatia Drake. Ecuatia respectiva exista de ceva vreme si a fost folosita prima data pentru a calculat probabilitatea existentei vietii extraterestre.Matematicianul a inlocuit datele originale ale problemei (cate planete exista in univers, cate dintre acestea pot sa sustina viata, cate specii au evoluat pana la inteligenta etc) cu propriile date.

Citeste si:  Cuvinte sexy. Orgasm si literatura

Cate femei intre 24 si 34 de ani exista in Anglia, cate sunt single, cate ar putea sa-l gaseasca atragator. In cele din urma, Backus a ajuns la cifra de 26 de femei in toata Anglia care ar putea sa-l iubeasca. Asa inseamna o probabilitate de 1 la 285.000 de a intalnit sufletul pereche in cursul vietii sale.

Citeste si:  Sexualitatea

„Rezultatul poate ca nu este asa de incurajator pentru persoanele single, dar vestea buna este ca probabil nu este vina voastra”

Poti citi lucrarea aici. Dar sa nu te deprimi si mai rau. 🙂


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.