Nu ne potrivim in pat

Please select a featured image for your post

V-ati cunoscut de putin timp, dar poti sa juri ca a fost dragoste la prima vedere, apoi relatia a evoluat minunat pana cand ati ajuns in pat. De acolo, lucrurile au luat-o razna si se pare ca nu va potriviti deloc. Insa nepotrivirea in pat nu loveste numai cuplurile tinere, nou formate, ci si pe cele cu experienta, pentru ca fiecare partener trece prin diverse situatii fizice sau psihice care ii modifica dorintele sexuale si implicit au efect asupra vietii intime a cuplului.

Ce este de fapt nepotrivirea in pat? O situatie in care putem vorbi de nepotrivire? El simt tot timpul nevoia sa faca sex, ea ar pitea trai linistita fara sex cateva saptamani bune. Daca privim relatia prin aceste doua puncte de vedere, putem sa spune clar ca cei doi nu se potrivesc la pat si ca au o problema. Nepotrivirea in pat se refera atat la neconcordanta intre libidourile celor doi parteneri dar si intre divergentele referitoare la practicile sexuale. Unul dintre parteneri poate fi inebunit dupa sexul oral, in timp ce celalalt nici nu vrea sa auda de asta, si acesta este doar primul exemplu care imi vine in minte.

Citeste si:  Minciuna de la inceput, sinceritatea de pe urma
De ce apare nepotrivirea in pat? Exista mai multi factori care pot contribui la schimbari pe termen scurt sau pe termen lung in ceea ce priveste libidoul partenerilor sau felul in care ei vad relatia intima. Unele cupluri isi bazeaza relatia numai pe sex, sentimentele dintre parteneri fiind superficiale. Acestea sunt cuplurile in care dezamagirea si nepotrivirea de libidou apare atunci cand unul dintre parteneri e preocupat si de alte aspecte ale vietii sale, iar sexul nu mai este pe primul loc. Unele cupluri considera ca viata sexuala le-a fost comrpomisa atunci cand s-au casatorit sau ca si-au pierdut interesul pentru parteneri in momentul aparitiei copiilor. Nu este insa vorba numai de probleme emotionale sau de schimbari de mediu, ci poate fi vorba si de probleme medicale care sa explice nepotrivirea la pat. Atunci cand pentru unul dintre parteneri actul sexual este dureros, cu siguranta nu isi va dori sa faca dragoste la feld e des ca si partenerul care nu simte decat placere.

Citeste si:  Santajul sentimental
Care sunt solutiile? Poate cel mai bun sfat ar fi sa va concentrati pe creerea unei relatii intime intre voi, nu neaparat pe actul sexual in sine. Adevarata intimitate dintr-o relatie se refera la legatura pe care cei doi parteneri o au intr-o varietate de situatii, nu numai atunci cand sunt in dormitor. Fiecare atingere, fiecare privire cu subinteles, toate creeaza senzatia de intimitate intre parteneri. Daca va concentrati pe intimitate, cuplul se poate bucura de o viata sexula mai implinita pentru ca sexul devine o parte integranta a vieti de cuplu si nu se contorizeaza separat. Cuplurile ar trebui sa se concentreze mai mult pe calitatea sexului decat pe frecventa si durata lui.

Citeste si:  Sex ca-n filme II
Terapiile pentru probleme sexuale. De multe ori, chiar daca un cuplu face eforturi pentru a-si imbunatati viata sexuala, nu reuseste sa identifice care exact sunt motivele din spatele nepotrivirii lor in pat. Insa un tert, care este neutru si care priveste relatia la rece, poate sa puna mult mai repede degetul pe rana si sa identifice adevratele cauze ale scaderii libidoului si ale nepotrivirilor dintre parteneri. Terapeutii pentru probleme sexuale se axeaza nu atat pe realtiile sexuale dintre parteneri, cat pe imbunatatirea comunicarii dintre ei in ceea ce priveste sexul. De cele mai multe ori, sunt de ajuns doar cateva sedinte de terapie pentru ca un cuplu sa fie repus pe picioare.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.