O forma aparte de gelozie

Este normal sa fii geloasa pe alta femeie atunci cand banuiesti sau ai certitudinea ca ea are un rol important in viata sotului tau.
Ce te faci insa atunci cand simti ca jobul pe care-l are este cel care-ti rapeste prea mult din timpul si atentia barbatului pe care-l iubesti ? Cum lupti cu gelozia care te cuprinde in astfel de situatii ? Si, mai ales, cum reusesti sa regasesti echilibrul relatiei, fara sa risti ca el sa-ti spuna intr-o zi : ‘Ok…daca vrei stau cu tine toata ziua, dar sa vedem cine se mai ocupa de finantarea cheltuielilor !’

Nu e o regula general valabila, dar sunt destul de multe situatii in care barbatul e cel care-si pune in mod deosebit problema intretinerii financiare a familiei, fie pentru ca are un job bine platit, fie pentru ca detine propria afacere sau uneori chiar ambele. Acestea ii ocupa insa foarte mult timp si ii consuma energia si nervii. Ca urmare, cand ajunge acasa, destul de tarziu uneori, nu-l mai intereseaza diversele probleme casnice pe care le considera marunte. In plus, faptul ca este capabil sa aiba un venit suficient ii da un sentiment de superioritate, dar si de independenta.

Citeste si:  5 amenintari pentru relatia voastra

Se spune ca ‘in spatele unui barbat puternic sta intotdeauna o femeie puternica’.Este foarte adevarat ca realizarile unui barbat depind in mare masura de linistea pe care o gaseste cand ajunge acasa tarziu, de bucuria cu care il intampina o sotie gospodina cu masa pregatita, cand copii sunt deja la culcare. Cand ea ii serveste in tacere cina sau schimba doar cateva fraze banale despre starea vremii si stirile politice, ori il asculta cu interes povestind despre diversele probleme pe care el le-a avut in cursul zilei si apoi ii pregateste constiincioasa bagajul pentru delegatia in care el va urma sa plece a doua zi – delegatie despre care a informat-o in ultima clipa inainte de a adormi.

Citeste si:  Cui trebuie sa multumesc pentru orgasm?

Este la fel de adevarat, insa, ca uneori o sotie poate incepe sa se simta singura atunci cand cel de langa ea este doar musafir in propria casa; apare inevitabil senzatia de gelozie pe ceea ce il indeparteaza de ea. Aceasta gelozie poate evolua negativ atunci cand intre cei doi se instaleaza lipsa de comunicare si mai este doar un pas pana la aparitia banuielilor ca ceea ce il tine pe el departe de casa nu sunt doar problemele de serviciu sau cele de afaceri, sentimentul de gelozie devenind si mai intens.

Citeste si:  Interventii chirurgicale estetice in zona intima. De cate feluri sunt?

Nu exista o reteta standard de conduita in astfel de situatii. Fiecare dintre noi femeile trebuie sa stim sa ne apreciem sotul pentru ceea ce este, sa-l spijinim in ceea ce face, dar si sa reusim sa-l facem constient de importanta noastra in viata lui. Sa-l facem sa aprecieze confortul casnic pe care i-l asiguram atunci cand ajunge acasa, sa-l pastram aproape de sufletul nostru chiar si atunci cand este departe. Si cel mai important e sa reusim sa pastram comunicarea. Sa-i dam senzatia ca jobul sau afacerile sunt cele care-l inlantuiesc, ca noi suntem persoana care-i ofera bucuria de a trai si de a se relaxa.


4 Comentarii
  1. Nu este vorba de gelozie!! Fetelor, cand ajung sa ne neglijeze din cauza jobului eu zic sa-i lasam in pace de tot. Am patit-o si eu si cred ca au patit-o multe altele. cand lasa jobul sa il indeparteze de tine urmatorul pas este sa constate ca se poate trai foarte bine si asa, ba chiar si fara tine deloc.

  2. atunci chiar trebuie sa il convingi ca nu este asa. Chiar asa suntem noi femeile, renuntam la orice pas mai greu ??? Nu cred ca daca te neglijeaza e doar din cauza job-ului.. poate exista si alte variabile. daca o luam ca pe o provocare , ca de noi depinde si asta pana la urma, sa-i mentinem interesul!

  3. sunt unii barbati care datorita firii lor active sunt atrasi mai mult de job, decat de casa, iar altii care din dorinta de a asigura o situatie financiara cat mai buna, se ingroapa in munca. Cred ca bella are dreptate, trebuie sa facem cumva sa le mentinem interesul si pt. familie…si mai ales pt. noi.

  4. ok fetelor… parerile sunt inpartite..noi trebuie sa..noi vream sa…dar de ce nu privim problema si din punctul..\”nostru\” de vedere…cum de noi avem intotdeauna timp de ei si reusim sa le acordam atentia..ceruta..desi marea majoritate dintre noi avem si job, probabil si cursuri de specializare,..si gospodarie pe cap..si dupa caz si copii.Pate sunt mai..verde..dar de ce trebuis sa ne mai pricopsim cu o noua responsabilitate,aceea de a veghea la capataiul..\”lui\”…Oare nu a devenit deja o problema de capacitate psihico-intelectuala..?Sau pt noi femeile..s-a dat liber la promotie de\”timp\”si \”nervi\”?V-am pupat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.