Problemele primului an de casnicie

Please select a featured image for your post

Primul an de casatorie este unul destul de greu pentru tinerii casatoriti. Pe de-o parte, cei doi sunt atat de indragostiti incat au impresia ca nimic nu ii poate supara, pe de alta parte insa, dau piept cu viata reala. E dureros pentru tinerii casatoriti sa realizeze ca viata in familie nu este o eterna luna de miere, mai ales ca sunt atat de multe lucruri legate de fata ascunsa a casniciei, pe care nimeni nu ni le spune inainte.

In primul an de casnicie, tinerii casatoriti se confrunta cu probleme pe care nu le credeau importante inainte si isi descopera defecte pe care l-au ignorat cand erau doar iubiti. Care sunt problemele cu care majoritatea cuplurilor se confrunta in primul an de casnicie?

Definirea rolurilor. Daca in cadrul relatiei erati egali si faceati pe rand diverse activitati, o data casatoriti veti vedea ca incetul cu incetul, incep sa se definitiveze rolurile ficaruia dintre parteneri. Inainte de nunta, fiecare este sigur ca celalalt isi va asuma anumite roluri: cel care pune painea pe masa, cel care plateste facturile, cea care pregateste masa etc, desi de foarte multe ori, aceste roluri inchipuite nu sunt in concordanta cu ceea ce isi doreste cu adevarat partenerul. Problema este ca inainte de casnicie cei doi nu discuta aceste asteptari, ci presupun ca partenerul isi va asuma orice rol, din dragoste. Atunci cand discutati despre impartirea rolurilor, discutati despre cum va puteti ajuta partenerul si nu despre cat de mult v-a dezamagit partenerul.

Citeste si:  Cat timp stam certati in cuplu?

Problemele legate de bani. Sigur ca v-ati propus sa nu va certati niciodata din cauza banilor, insa banii sunt un subiect foarte sensibil, care trebuie discutat inca inainte de casnicie, pentru a va asigura ca aveti aceeasi viziune legata de bani: cum se castiga, cine ii castiga, cum se economisesc, cum se cheltuie. Daca ati ajuns sa va certati pe subiectul banilor, trebuie sa discutati foarte serios si sa va definiti valorile legate de bani si cuplu. Stabiliti impreuna prioritatile financiare si modul in care se cheltuie si economisesc banii. O data lista facuta, incercati sa o respectati!

Problemele legate de rude. Imediat dupa nunta, desi tot ce va doriti este sa fiti numai voi doi, rudele de diverse grade, ba mama, tata si bunicii, ba unchi si matusi binevoitoare, toti doresc sa va dea sfaturi pentru a va merge mai bine in casnicie. Desigur, aveti nevoie de sfaturi insa cand sunt date mereu, chiar daca nu sunt cerute, devin obositoare. Incercati sa petreceti cat mai mult timp impreuna, departe de rudele voastre si pe cat posibil, sa si locuiti singuri. Definiti clar granita intre voi ca si cuplu si familia extinsa, intr-o discutie deschisa cu parintii. Parintii sunt mai afectati de casatoria voastra decat voi, au impresia ca va pierd si deci incearca sa pastreze legatura cu voi, chiar daca devin agasanti.

Citeste si:  Prieteni falsi

Problemele legate de petrecerea timpului liber. Cat timp erati iubiti, nu te deranja daca petrecea o sambata intreaga pe stadion si apoi la bere cu baietii, asa cum nici pe el nu il deranjau sesiunile tale de shopping. Dupa ce sunteti casatoriti insa, apar conflicte legate de petrecere timpului liber, mai ales din weekend. Cu siguranta amandoi lucrati si apucati sa va vedeti doar seara tarziu in timpul saptamanii, asa ca doriti sa petrecti mai mult timp doar voi doi in weekend. Cand numai unul dintre parteneri, oricare ar fi el, e de parere ca weekendurile se petrec in doi iar celalalt tanjeste dupa intalnirile cu prietenii, aveti o problema. Nu uitati insa ca fiecare partener are nevoile lui si pentru simplul fapt ca v-ati casatorit nu ii poti anihila personalitatea. Faceti cat mai multe lucruri impreuna, iar daca iti doresti sa petreci mai mult timp cu el, de ce nu il insotesti pe stadion? Astfel, facand mici compromisuri, veti fi amandoi mai fericiti.

Citeste si:  Cum sa faci un barbat sa se simta iubit

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.