Pune limite in relatia ta

Please select a featured image for your post

Chiar si cele mai solide relatii au nevoie de anumite limite. Societatea, indiferent cat de civilizati ar fi oameni si cat de bine s-ar intelege intre ei, are nevoie de anumite reguli pentru a functiona la parametrii normali. La fel se intampla si in cazul relatiilor. Indiferent cat de bine va intelegeti si cat de intima e relatia voastra, trebuie impuse cateva limite pentru ca totul sa decurga perfect. Care sunt dorintele tale? Fiecare relatie implica o serie de compromisuri, mai lasa unul, mai lasa si celalat, important este insa ca niciunul dintre parteneri sa nu renunte la principiile sale fundamentale de viata numai pentru a-i face pe plac partenerului. Poti avea unele activitati care iti fac placere si in care el nu se implica, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la ele. Poti sa ai un job care iti impune anumite schimbari bruste de orar, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la el numai pentru ca partenerul tau se bosumfla atunci cand pleci.
Citeste si:  Activitati de cuplu pe timp de vara
Trebuie sa stabiliti foarte clar, de la inceputul relatiei care sunt asteptarile si cat sunteti dispusi sa lasati de la voi. Puteti ajunge la compromisuri chiar dragute: daca iese in oras cu baietii intr-o seara de weekend, trebuie sa te scoata la cina in ziua urmatoare. Cu cat va cunoasteti mai bine unul pe celalat si cu cat sti mai bine care sunt dorintele si asteptarile tale, cu atat p[uteti face compromisuri mai intelepte, acre sa va avantajeze pe amandoi dar si relatia voastra ca si tot unitar. Stabileste-ti limitele. Limitele pe care le punem in relatia noastra de cuplu se pare ca se incadreaza, in general in 3 mari categorii: timpul pe care sunteti dispusi sa il petrecti impreuna, banii pe care ii puneti sau nu la comun si sentimentele pe care le puneti la bataie. Stabiliti la inceputul relatiei care sunt limitele, cat se poate investi din amebele parti si care sunt asteptarile. In ceea ce priveste bani, de exemplu, o solutie este contractul prenuptial, care insa nu este atat de parcticat la noi si asta poate pentru ca nu ii intelegem pe deplin beneficiile. Nu uita insa: desi regulile sunt stabilite de la inceput, ele se pot modifica in timp, in functiile de nevoile personale, de nevoile partenerului si de modul in care evolueaza relatia voastra.Limitele partenerului. Asa cum tu iti impui limitele in relatie in functie de dorintele atle, la fel va face si partenerul. Discutati deschis despre nevoile si limite voastre si incurajeaza-ti partenerul sa traga linie atunci cand nu se simte confortabil intr-o anumita situatie. Faptulc a va complaceti s nu faceti comentarii ajuta relatia doar pe moment, pentru ca in timp aceste abtineri de vor stransforma in frustrari, pentru ca unul dintre parteneri inevitabil se va simti pe o pozitie inferioara, va simti ca este cel care cedeaza tot timpul si ale carui dorinte nu conteaza.
Citeste si:  Cand el sforaie
Limitele si comunicarea. Regulile nu sunt stricte si o data ce fiecare isi spune punctul de vedere puteti discuta ca doi oameni maturi pentru a ajusta limitele astfel incat fiecare sa se simta confortabil in relatie. Nici unul dintre voi nu poate sti sigur ce gandeste partenerul, asa ca numai comunicand puteti sti daca limitele sunt prea stranse sau dimpotriva, prea permisive. Chiar daca relatia evolueaza, nu trebuie sa iti calci peste limite sau sa faci lucruri care nu te reprezinta. Spune-i deschis partenerului atunci cand ti-a incalcat limitele si reveniti la situatia intiala.

Citeste si:  Top 10 greseli intr-o relatie

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.