Relatia de cuplu dupa o aventura

Please select a featured image for your post

Din pacate, povestile cu „au trait fericiti pana la adanci batraneti” nu se mai prea aplica in zilele noastre. Desi cuplurile incep cu dreptul si isi jura iubire vesnica, uneori s eintampla ca unul dintre parteneri sa calce stramb. Nu este o regula ca asta se va intampla in fiecare relatie, insa atunci acnd s eintampla trebuie sa fii pregatita. Cum ar putea arata relata voastra de cuplu dupa o aventura descoperita? Ce a cauzat aventura? O aventura poate foarte usor sa puna punct unei relatii sau unei casnicii. Daca s-a ajuns in acest punct, incearca sa descoperi ce a cauzat aventura. Dintre cauzele unui astfel de episod putem aminti nesiguranta unuia dintre parteneri, stimca de sina scauzta, lipsa comunicarii in cuplu, faptul ca unul dintre parteneri se simte neglijat etc. Daca tu esti cea care a inselat, incearca sa intelegi de ce ai facut asta. Daca ai fost inselata si doresti sa iti salvezi relatia, discuta deschis cu partenerul despre motivele care au stat la baza infidelitatii lui. Numai identificand si eliminand cauza poti sa speri ca pe viitor sa nu mai inseli sau sa nu mai fi inselata.Discutiile deshise sunt considerate de foarte multe cupluri ca fiind singutul mod de a trece peste o aventura. Atunci cand descopri ca esti inselata, esti coplesita de o serie de trairi si emotii pe care simti nevoia sa le verbalizezi, asa ca nu ezita sa ai discutii deschise cu partenerul. Trebuie sa ii spui tot ce simti, sa il intrebi despre toate detaliile pe care le simti tu necesare pentru a depasi momentul etc. Daca te astepti sa poti pune orice feld e intrebari, atunci trebuie sa fii pregatita sa primesti si cele mai sincere raspunsuri, fie ele oricat de dureroase. Numai in momentul in care stii tot si ati discutat tot, puteti lucra la o modalitate de a depasi momentul.
Citeste si:  Dragostea, e un "job full time"
Nu readuce subiectul in discutie. O data ce ati avut o discutie detaliata in care iubitul tau ti-a explicat tot ce s-a intamplat si cum s-a ajuns la asa ceva si mai mult, ati ajuns la concluzia ca veti incerca sa treceti peste si sa va refaceti relatia, nu e cazul sa readuceti aventura in discutie. Cand se pune de o cearta monstruoasa cu siguranta primul lucru care iti vine in minte e sa ii scoti ochii cu aventura pe care a avut-o. Nu o face! Sunteti doi oameni maturi, ati discutat despre aventura, care e de multa vreme incheiata, asa ca daca tineti neaparat sa va certati gasiti alte motive si nu il rediscutati mereu pe acesta.
Citeste si:  Respectul fata de partenerul de viata
Consiliere matrimoniala. Unele cupluri nu reusesc sa treaca peste o problema atat de serioasa cum este o aventura numai discutand despre asta. Chiar daca amandoi isi doresc sa depaseasca momentul nu reusesc de unii singuri, asa ca apeleaza la consilierea matrimoniala. Faptul ca cereti ajutorul cuiva (terapeut, asistent social, psiholog, preot) nu este in nici un caz rusinos, ci dimpotriva, este de apreciat ca faceti ceva pentru a ramane impreuna.
Citeste si:  Fantezii sexuale II
Indiferent de persoana spre care va indreptati spre ajutor, nu uitati ca in timpul sedintelor de terapie trebuie sa fiti 100% sinceri, pentru ca numai asa putei descoperi, impreuna cu terapeutul, cauzele care au dus la aventura. O alta regula de urmat pentru ca terapia sa dea roade, este sa va implicati amandoi in terapie, sa cautati impreuna solutii si sa va dedicatii salvarii relatiei voastre.


2 Comentarii
  1. Intotdeauna va exista indoiala ca daca a facut’o odata o va mai face. Prin urmare nu cred ca va mai merge, sau daca va merge niciodata nu va mai fi la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.