fbpx

Salvarea cuplului – un copil?

Please select a featured image for your post

Desi copiii nu ar trebui niciodata sa apara ca rezultat al unui act disperat de a salva o relatie sau o casnicie, ei devin de multe ori calea pe care cuplul sau unul dintre parteneri o alege pentru a iesi din impas. Se vorbeste in acest caz de „copilul-adeziv”, care are rolul de a restabili unitatea in cuplu. Conceptii invechite. Din punctul meu de vedere, conceptia ca un copil poate salva o casnicie sau poate duce la o casnicie este un concept invechit si vreau sa cred ca femeile moderne si independente nu mai recurg la astfel de tertipuri pentru a-si tine iubitii langa ele. Daca in trecut faptul ca o femeie ramanea insarcinata in afara casatoriei impunea prietenului sau iubitului ei sa o ceara de nevasta pentru a oficializa relatia si pentru ca acel copil sa „nu se nasca fara tata”, lucrurile nu mai stau la fel in prezent.
Citeste si:  Sexperta: prime iubiri care se termina rau
Cuplurile convietuiesc, la fel ca o familie, fara insa a-i lega nici un fel de act si multe cupluri nici macar nu simt nevoia sa oficializeze printr-un act relatia lor. Daca in trecut era o rusine sa ai un copil in afara casniciei, si saracul copil era numit „bastard” sau „copil din flori”, azi tot mai multe femei aleg voit sa fie mame singure si sa aiba un copil fara a fi casatorite, in special femeile care au depasit varsta de 30-35 de ani si pentru care este mai important statutul de mama decat cel de sotie.
Din pacate, multe cupluri deja formate folosesc copii pe post de superglue. Cuplurile care nu au inca copii, considera ca eventualele relatii tensionate dintre ei se pot remedia doar prin intermediul aparitiei unui copil in peisajul familial. Dar ganditi-va cat de corect este fata de acel copil sa fie pus in balanta cu un divort?
Citeste si:  Cum sa treci peste o dezamagire
Multe femei care sunt supuse violentelor verbale sau fizice din partea sotilor raman insarcinate deliberat, cu gandul ca un copil va sensibiliza sotul violent si il va face mai respondabil in viata de familie. Dar ganditi-va ce se va intampla daca tatal nu isi schimba atitudinea si copilul va trece alaturi de mama prin niste clipe de cosmar? Merita riscat? Cuplurile care au deja copii dar acestia au ajuns la o varsta la care nu mai au nevoie de atata ingrijire si atentie din partea parintilor, aleg sa mai faca un copil cu scopul de a avea din nou sansa sa isi exercite rolul de parinte. De ce se intampla acest lucru? In primul rand pentru ca in aceste cupluri, o data cu trecerea timpului, dragostea si afectiunea dintre parteneri a scazut atat de mult, incat amandoi si-au concentrat atentia pe copii si au lasat deoparte viata de cuplu. Cand insa copiii nu mai au nevoie de ingrijirea parinteasca, cei doi realizeaza ca nu ii mai uneste nimic, ca nu mai au preocuparea comuna a cresterii copiilor si implicit nici rolul comun de mama si tata.
Citeste si:  Sexperta: sex, mancare, dirty talk
Asa cum am spus la inceputul acestui articol, consider ca fiecare cuplu isi poate rezolva problemele de comun acord si prin comunicare, iar daca acestea nu se pot rezolva astfel, de ce sa mai trageti si un copil dupa voi prin corvoada unui divort? Iar daca sunteti din acea categorie de parinti care au deja copii mari, profitati de faptul ca acestia au crescut pentru a va reorienta spre viata de cuplu, spre a petrece mai mult timp cu partenerul si nu neaparat spre conceperea unui nou copil.

Un comentariu
  1. Sunt cazuri in care un copil va mai uneste si nu va lasa sa mergeti fiecare pe drumul lui, insa sunt perechi care nu tin cont de acest lucru. Un copil este sfant, si de multe ori este ranit de faptele parintii lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.