Sarcina dupa avort

Please select a featured image for your post

Sarcina este o perioada speciala in viata fiecarei femei insa de multe ori, de tot mai multe ori in ultimul timp, femeilor se pare ca le este tot mai greu sa duca o sarcina la bun sfarsit si multe sarcini se sfarsesc in avorturi spontane sau alte probleme care duc la avort in final. Refacerea depinde de la persoana la persoana si desi multe femei isi doresc sa ramana imediat insarcinate, sarcina dupa avort necesita o atentie deosebita.

Timp pentru vindecare. Din punct de vedere fizic, doctorii ginecologi sunt mai indulgenti in ceea ce priveste incercarile de a ramane gravida imediat dupa avort si spun ca dupa una doua cicluri menstruale se poat relua tentativele. Psihologii insa spun ca aceasta perioada difera foarte mult de la cuplu la cuplu, dar fiecare va simti nevoia unei perioade mai scurta sau mai lunga in care sa sufere si sa treaca peste pierderea sarcinii.

Citeste si:  Chirurgie pentru placere? II
Chiar daca dorinta de a avea un copil este foarte mare si ai vrea sa ramai din nou insarcinata in cel mai scurt timp posibil, lasa-ti timp sa te vindeci si nu uita ca si partenerul tau are nevoie de un timp de refacere emotionala. Chiar daca ai impresia ca o noua sarcina va sterge durerea sarcinii pierute, e dureros sa aflii ca aceasta durere nu dispare ca prin magie atunci cand vezi un al doilea test de sarcina pozitiv.

Instabilitatea emotionala este o caracteristica a majoritatii femeilor care au pierdut o sarcina. Emotiile se schimba de la o zi la alta, de la un moment la altul si intr-o secunda esti increzatoare ca o noua sarcina te va ajuta sa iti revii si te va face fericita, in secunda urmatoare ti-e teama sa ramai insarcinata si crezi ca ar fi mai bine daca nu ai mai incerca niciodata.Un alt sentiment care le incearca pe mamicile care au trecut prin asa ceva este sentimentul ca o data cu o sarcina noua ster memoria copilului pierdut si se timt vinovate ca isi permit momente de fericire. Trebuie insa sa te gandesti ca iti vei iubi toata viata copilul pierdut, il vei purta mereu in suflet si chiar daca vei avea un alt copil si il vei iubi si pe el, nu inseamna ca l-ai uitat pe primul. Sedintele de soniliere, atat consiliere individuala cat si de cuplu te vor ajuta sa treci peste aceste taifunuri emotionale si sa iti regasesti echilibrul.

Citeste si:  Cum supravietuim dupa o despartire?
Cum stii cand esti pregatita sa incerci din nou? Chiar daca ginecologul iti spune ca estoi pregatita si psihologul te incurajeaza ca e timpul sa increci, numai tu stii care este momentul potrivit. Inainte de a incerca sa ramai din nou gravida, trebuie sa fii pregatita pentru orice deznodamant. Este foarte important sa stii ca uneori nici a doua sarcina nu este dusa la bun sfarsit. Gandeste pozitiv dar fii rationala. Trebuie sa te gandesti ca dupa ce v-ati hotarat sa incercati din nou, s-ar putea sa nu reusesti imediat si va dura probabil cateva luni pana vei ramane gravida din nou. Asa ca, fruntea sus si ia fiecare luna asa cum vine ea.

Citeste si:  7 semne care-ti spun ca el e Alesul
Trage invatamintele. Desi pierderea unei sarcini este o experienta traumatizantanu trebuie sa te judeci prea aspru si sa iti faci mustrari de constiinta. Nu este vina ta ca lucrurile nu au mers bine. Desi vei fi marcata pentru mult timp si in cazul in care vei ramane din nou insarcinata bucuria ta va fi umbrita de pierdere anterioara, ia fiecare zi asa cum este, invata din ceea ce s-a intamplat si invata sa te bucuri de fiecare lucru marunt, pe principiul nu fii trista ca s-a terminat, bucaura-te ca s-a intamplat!


Un comentariu
  1. Dupa un avort trebuie sa lasam o perioada sa treaca pentru refacere. Acest lucru este foarte important pentru copilasul pe care propune-l sa-l avem dupa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.