Scaderea libidoului

Please select a featured image for your post

Chiar daca despre femei se spune ca in general nu simt nevoia sa faca sex la acelasi nivel la care simt barbatii aceeasi nevoie, scaderea si pierderea libidoului este o problema foarte serioasa, care afecteaza atat viata de cuplu cat si viata fiecarei femei in parte. Femeile isi pierd libidoul din diverse motive si nu trebuie sa se simta in nici un fel jenate de aceasta problema, ci sa o recunoasca si sa faca ceva pentru a o depasi. Lipsa dorintei sexuale este o problema comuna, tot mai des intalnita la femei insa sunt modalitati prin care situatia se poate remedia.

Ce inseamna scaderea libidoului? Pierderea dorintei sexuale pentru cateva zile sau chiar saptamani este o conditie normala, toate femeile trec prin asa ceva la un moment dat in viata, insa scaderea radicala sau chiar pierderea toatala a apetitului sexual pentru o perioada foarte lunga, pote deveni o adevarata problema. Primul pas pentru a depasi problema este sa recunoasteti ca libidoul a scazut, ca exista o problema si ca numai identificand exact cauzele care au dus la scaderea dorintei sexuale, va puteti recapata dorinta pierduta. Nu e nevoie sa fii om de stiinta ca sa iti dai seama ca ai o problema, instinctele sunt cele care iti vor trage un semnal de alarma.

Citeste si:  Ciocolata si dragostea merg mana in mana
Cauta cauzele care au dus la pierderea dorintei sexuale. Pentru a-ti da seama de ce a ajuns aici, trebuie sa evaluezi ce s-a schimbat in viata ta si care sunt schimbariel care au putut influenta viata ta intima. De multe ori nici nu ne vine sa credem ca probleme legate de viata de zi cu zi, de genul schimbarea locului de munca, grijile zilnice sau schimbarea partenerului pot sa aduca schimbari atat de dramatice in dorintele noastre sexuale. De cele mai multe ori este vorba de un dezechilibru intr-unul dintre aspectele vietii care rezulta in pierderea interesului pentru sex. Oboseala si stressul nu ne ajuta chiar deloc in mentinerea vietii intime la nivel de plutire.Pentru multe femei, sarcina in sine este o schimbare majora, la inceput dorinta sexuala este repimata pentru ca nu isi doresc sa raneasca in nici un fel copilul, iar dupa nastere femeia este atat de prinsa in cresterea si ingrijirea copilului incat dorintele sexuale sunt trecute pe ultimul loc. Acestea sunt cauze de ordin psihologic, insa nu trebuiesc excluse nici cele de ordin medical. Trebuie sa determinati exact daca libidoul a scazut din cauze psihice sau fizice.

Citeste si:  Prietena ta vs. prietenul tau
Orice problema se poate remedia. Foarte multe femei sunt atat de preocupate de cei din jur, de casa, job si familie incat nu mai au timpul si energia necesara pentru a se bucura de micile placeri ale vietii. Aceasta stare se va reflecta cu siguranta in viata intima. Ia-ti putin timp pentru tine, lasa pasiunea sa te cuprinda, pune-te mcar o data pe primul loc si refa conexiunea cu partererul tau. Iesiti mai des in oras, petrecti timp numai voi doi si cu siguranta veti redescoperi si sexualitatea.

Citeste si:  Iubeste, roaga-te, mananca
Fa ceva si pentru corpul tau, o schimbare de look de exemplu, orice care te face sa te simti mai sexy, mai atrgatoare, care sa te faca sa fii din nou femeia care stia sa se bucure de sex. Nu iti impune targeturi si obiective in ceea ce priveste vioata sexuala, nu uita ca sexul ar trebui sa fie placut si nu o stiinta exacta. Da-ti voie sa faci tot ce simti, experimenteaza lucruri noi, fara a-ti impune nimic. Vei vedea ca incetul cu incetul, avand sprijinul partenerului vei invata sa te bucuri de sex la fel ca inainte.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.