Scrisoarea de despartire

Please select a featured image for your post

Prea putine despartiri sunt amiabile si de cele mai multe ori, „hai sa ramanem prieteni” este doar o fraza, in care nu crede niciunul dintre parteneri si are sanse foarte mici de a fi respectata. Indiferent daca inca iti iubesti partenerul sau sentimente puternice au trecut deja, despartirile nu sunt niciodata placute. Despartirile sunt ciudate, iti lasa un gust amar si sunt cu atat mai dureroase cu cat ati petrecut mai mult timp impreuna. Desi e cel mai indicat sa vorbiti personal, daca simti ca nu poti face fata si ea prea dureros pentru tine, poti sa ii scrii o scrisoare de despartire.

Foloseste o ciorna. Iti va fi destul de greu ca intr-o scrisoare de desprtire sa cuprinzi inca de la inceput toate ideile pe care vrei sa le transmiti partenerului. Ideea este sa iti iei o foaie de hartie si un pix si sa iti notezi cu liniuta ideile pe care ai vrea sa le atingi. Poti scrie ciorna in mai multe zile, pe masura ca iti amintesti tot. Incearca sa te descarci si sa iti transpui toate sentimentele, atat pe cele pozitive cat si pe cele negative, Cu cat va fi mai cuprinzatoare aceasta ciorna, cu atat va fi mai completa scrisoarea ta finala.

Citeste si:  Dragoste online
Reciteste. Dupa ce ai scris ciorna, reciteste-o si elimina amanuntele care la o adoua citire nu ti se mai par atat de importante. Cu siguranta le-ai scris la nervi si sunt lucruri mai degraba negative, mult prea negative pentru a fi incluse in scrisoarea de despartire. Incearca sa scrii la subiect, fii clara si concisa, nu folosi cuvinte mari si nu repeta aceeasi idee de mai multe ori. Nu te invarti in cerc, spune pur si simplu ce ai de spus. Nu uita ca este o scrisoare de despartire si indiferent cat te invarti in jurul cozii si ce cuvinte frumoase incerci sa alegi, ea transmite un mesaj trist.
Personalizeaza scrisoarea. Probabil ca nu ai mai scris de ani buni o scrisoare si prima idee care ti-a venit in minte atunci cand te-ai gandit la scrisoarea de despartire a fost sa deschizi laptopul si sa incepi sa scrii. E mai bine sa scrii scrisoare de mana, astfel ii vei da o nota personala. Cu atat mai mult, vei parea mai putin cruda in ochii celui care o citeste, pentru ca ti-ai dedicat timp sa ii scrii. Nu scrie scrisori lungi si siropoase, chiar daca simti ca ai avea multe de spus, limiteaza-te la ceea ce e cu adevarat important. Ca si limita, incearca sa scrii o scrisoare de o pagina, care poate fi foarte cuprinzatoare.

Citeste si:  Intimitate
Ce scrii in scrisoare? In primul rand, scrie clar toate motivele care au dus la decizia de a te desparti de el. Nu lasa intrebari fara raspuns si nu incheia scrisoarea intr-o nota de suspans. Trebuie sa ii dai impresia ca ti-ai spus ultimele cuvinte si de aici nu se mai poate face nimic pentru a va impaca. Multumeste-i pentru clipele frumoase petrecute impreuna, pentru ca acestea vor ramane toate amintiri placute. Indiferent cat de dureroasa este despartirea, ea nu poate sterge momentele frumoase ale relatiei voastre, dar nu-i da impresia ca daca ati putea retrai acele momente, relatia voastra este salvata.

Citeste si:  Fa-l sa se simta iubit
Chiar daca a fost vina lui, nu ii arunca asta in fata atunci cand ii scrii despre motivele despartirii voastre, sau chiar daca nu te poti abtine, incearca sa iti recunosti si propriile greseli. Intr-un final, nu mai conteaza atat de mult sa arati cu degetul vinovatul cat situatia la care s-a ajuns. Daca simti ca ai de ce sa o faci, nu xita sa iti ceri scuze, pentru ca puteai sa fii o partenera mai buna, de exemplu. La final, indiferent cat iti e de greu, ureaza-i sa isi gaseasca in primul rand pacea si linistea sufleteasca, sa treaca peste relatia voastra si de ce nu, sa isi gaseasca o noua dragoste atunci cand este pregatit.


2 Comentarii
  1. In primul rand scrisoarea nu mai este un mijloc de comunicare foarte folosit, scrisorile au fost inlocuite cu sms-urile, mail-urile si altele. Dar totusi o asemenea decizie deobicei se spune in fata si nu prin alte mijloace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.