Secretele unei relatii frumoase si durabile

Multe dintre filmele de dragoste ne arata de obicei felul minunat prin care doi oameni ajung sa se indragosteasca fara sa continue povestea. Restul relatiei dintre Fat Frumos si Ileana Cosanzeana (nume simbolice date cliseelor din care sunt construite personajele din astfel de filme) ramane necunoscut, un mister pentru toata lumea. Nu mai stim daca si cum au trait pana la adanci batraneti. Desi este greu de crezut, uneori poate fi mult mai dificila pastrarea unei relatii frumoase cu barbatul pe care l-ai ales langa tine. Iata care credem noi ca sunt cateva din lucrurile care chiar conteaza in acest demers.

Scopurile relatiei
Da, stiu ca suna ciudat, insa exista in fiecare relatie anumite scopuri, numite uneori si beneficii principale sau secundare. Scopul principal al unei relatii de cuplu este nevoie de a avea un partener de viata alaturi de care sa iti simti nevoile implinite. Pe parcursul anilor apar si dificultati in a avea parte doar de bucurii in viata de cuplu. Astfel apare in discutie scopul mai mare intr-o relatie, si anume faptul ca putem folosi problemele ca modalitate de a vedea unde trebuie sa lucram cu noi insine pentru a pastra iubirea pe care o simtim.

Citeste si:  Si barbatii plang...

Respectul reciproc
Respectul reciproc este unul dintre lucrurile care nu trebuie sa lipseasca in orice relatie, mai ales intr-o relatie de cuplu. In momentul in care el se simte respectat ca barbat dar si ca om nu va avea de castigat doar orgoliul lui ci si felul in care te priveste pe tine ca femeie de-a lungul timpului. Respectul de sine reiese si din respectul cu care ii tratezi pe cei apropiati.

Citeste si:  La ce te gandesti? La nimic.

Independenta
Interesele tale, prietenii tai si jobul tau il pot atrage la fel de mult ca felul tau de a fi. Prin pastrarea unei vieti proprii, a unor pasiuni proprii in afara relatiei iti mentii o disponibilitate mai mare pentru ca valorile comune sa primeze in construirea unui viitor stabil. Este la fel de important, insa, a permite partenerului sa patrunda in lumea pe care tu ti-ai construit-o doar pentru tine, pentru ca astfel poate sa te inteleaga la un nivel superior. Arata-i faptul ca este primul pe lista ta de prioritati si cate de mult conteaza pentru tine dragostea lui.

Spontaneitatea
Incearca sa pastrezi o doza de aventura si spontaneitate in viata voastra pentru ca va aprecia foarte mult o schimbare de planuri in ultimul moment sau o surpriza placuta. Toate aceste lucruri ajuta la diversificarea gamei de emotii si senzatii traite ca si cuplu si isi va pune amprenta asupra felului in care se dezvolta viata voastra impreuna in cursul cotidian, in momente speciale sau in dormitor.

Citeste si:  Relatiile de refacere

Imaginea
Nu este cazul sa ne mintim cum ca aspectul fizic nu mai conteaza dupa o anumita varsta a ta sau a relatiei. Vrei sa arati bine si in forma pentru ca vrei sa fii cat mai atractiva si sexy, iar el te va admira pentru asta. Nu exista nici un motiv solid pentru ca toate acestea sa se schimbe peste ani. Sanatatea ta si interesul pe care il acorzi imaginii tale conteaza la fel de mult in contextul in care tu il reprezinti in public si el te reprezinta pe tine.


2 Comentarii
  1. imaginea conteaza chiar mai mult in contextul in care esti persoana care il intampina acasa, nu numai cea care il reprezinta in public, desi si acolo este important sa nu cobori standardele doar pentru ca relatia dureaza de mai mult timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.