Sex protejat

Please select a featured image for your post

Conceptul de sex protejat este unul complex, care s erefera la mai multe aspecte, in general la tot ceea ce ne face sa ne bucuram de sex fara grijile urmarilor lui, fie ca e vorba de o sarcina nedorita sau de boli cu transmitere sexuala. Ce poti face pentru a face sex protejat?

Cunoaste-ti bine partenerul. A practica sex protejat inseamna in primul rand a cunoaste trecutul partenerului tau si toate aspectele ce tin de viata lui intima. De aceea este indicat sa nu faceti sex cu necunoscuti, mai ales intr-o era in care bolile cu transmitere sexuala inca ucid milioane de oameni anual. Trebuie sa discutati deschis si sincer depre trecutul vostru sexual, despre experientele avute si daca ele au fost sau nu protejate.

Chiar daca sunteti pudici si preferati sa nu va discutati trecutul atat de detaliat, este o idee foarte buna sa va faceti teste pentru depistarea diverselor boli cu transmitere sexuala, SIDA, sifilis, hepatite, herpes genital, micoze, pentru a elimina orice fel de dubiu. Facand astfel de analize puteti fi siguri ca o relatie monogama cu o persoana care a fost testata este cu siguranta sex protejat.

Citeste si:  Ce spun eu si ce-ntelegi tu...
Foloseste prezervativul! Prezervativul este arma cea mai buna pentru sex protejat, fiind singura metoda contraceptiva care protejeaza atat impotriva bolilor cu transmitere sexuala cat si impotriva unei sarcini nedorite. Chiar daca folositi o metoda contracpetiva si sunteti sigure ca nu aveti cum sa ramaneti gravide, folositi prezervativul pe langa orice alta metoda pentru ca este singurul care impiedica schimbul de fluide periculoase. Si cel mai important, o daca ce hotarati sa folositi prezervativul este sa citit cu atentie instructiunile astfel incat sa il puneti corect. Numai cand e folosit corect va fi eficient. Foloseste lubrefianti! Lubrefiantii nu ajuta numai pentru o penetrare mai usoara in vederea sporirii plcaerii, ci si pentru a preveni diverse infectii. Atunci cand vaginul nu este destul de bine lubrefiat si se produce frecarea uscata, exista posibilitatea ca actul sexual sa fie dureros si de asemenea se pot produce mici leziuni la nivelul colului uterin care permit bacteriilor sa provoace diferite infectii.

Citeste si:  Amanta, muza din patul nostru
Si nu doar atat, dar ranile deschide si micile ulceratii favorizeaza interactiunea dintre sange si secretiile partenerului, ori aceasta este cea mai rapida modalitate de raspandire a BTS. Este foarte important insa sa alegeti lubrefiante care sunt compatibile cu prezervativele si care ofera si mai multa protectie, continand spermicide.

Protectie impotriva unei sarcini nedorite. Daca va cunoasteti bine partenerul si nu aveti temeri cu privire la bolile cu transmitere sexuala, sexul protejat trebuie sa se refera la protejarea impotriva unei sarcini nedorite. Poti folosi in acest sens diafragma, prezervativul pentru femei sau buretele contraceptiv. Pentru a scadea riscul unei sarcini nedorite, combina doua metode contraceptive, respectiv una dintre cele amintite mai sus in combinatie cu prezervativul.

Citeste si:  Cum stii ca el e alesul
Protectia hormonala, prin pastile contraceptive este o metoda destul de sigura pentru prevenirea unei sarcini nedorite, dar nu ofera nici un fel de protectie impotriva BTS. De aceea, protectia hormonala este indicata numai in relatiile monogame, in care partenerii sunt sanatosi si metoda este folosita strict ca si una contraceptiva.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.