fbpx

Sfaturi financiare pentru tinerii casatoriti

Please select a featured image for your post

Consilierii maritali, respectiv persoanele care ajuta si indruma cuplurile casatorite ajunse in impas, considera ca foarte multe din problemele ce apar in casatorie ar putea fi eliminate daca ar fi discutate ininte de zuia nuntii. Nu porniti de la ideea ca lucrurile se vor schimba pe parcurs, pentru ca cel mai probabil se vor inrautati atunci cand porniti pe picior gresit. Aceasi consilieri ne spun ca putem evita problemele le gate de bani daca inainte de a ne casatori discutam liber despre planurile financiare individuale si de cuplu. Cand viziunea despre bani si modul lor de gestionare este diametral opusa la cei doi parteneri, poate e cazul sa va ganditi mai bine inainte de a face pasul cel mare. Nu tineti secrete legate de bani. Este probabil cel mai important sfat delgat de aspectul financiar al casatoriei. Trebuie sa discutati despre, cum considerati ca banii ar trebui cheltuiti, cand si cum se fac economiile, pentru ca ati putea sa puneti bani deoparte dar si situatia actuala a fiecaruia dintre viitorii soti: cat de mult castigati fiecare, imprumuturile pe care le aveti de la banci, rate sau leasinguri, ce mostenire primiti de la parinti, care este situatia contului vostru din banca etc. Discutati despre atitudinea pe care fiecare o aveti fara de bani: care a fost situatia financiara a familiei in care ati crescut, care au fost valorile care v-au fost transmise legate de bani, ce obiceiuri financiare sau excentricitati aveti etc. Trebuie sa stiti totul unul despre celalalt din punct de vedere financiar.
Citeste si:  Cuplul pe cale de disparitie
Decideti cum veti gestiona banii dupa ce va casatoriti. Pentru a evita discutiile ce pot aparea din cauza cheltuielilor curente, neprevazute sau considerate inutile de unul dintre parteneri, pentru evitarea frustrarilor aparute cand unul dintre parteneri castiga mai mult sau mai putin, gestioneaza de unul singur toate fondurile sau trebuie sa ceara voie inainte de a-si cumpara ceva, trebuie sa va decideti daca doriti as aveti conturi separate, cont comun sau ambele. Consilierii incurajeaza o varianta mixta, in care exista un fond comun pentru cheltuielile curente de intretinere si conturi individuale pentr nevoile persoanale si ratele sau datriile avute inca inainte de nunta.
Stabiliti un buget lunar. Pentru a tine evidenta banilor care intra si a celor celor care sunt cheltuiti, stabiliti un buget lunar pe care nu trebuie sa il depasiti. Incepeti cu o lista a cheltuielilor curente, fixe si continuati cu eventualele cheltuieli neprevazute sau datorii de moment. Chiar daca unul dintre voi este cel care se ocupa de plata facturilor, este important ca amandoi sa stiti cum stati din punct de vedere financiar, cat se cheltuie si pe ce, mai ales in ceea ce priveste chletuielile comune. Daca aveti un cont comun, amandoi trebuie sa aveti acces la el, sa stiti parolele si pinul, pentru a va simti egali.
Citeste si:  9 semne care spun ca un barbat nu este pregatit pentru o relatie
Organizati mini-intalniri pentru discutarea bugetului. Stabiliti impreuna o data din luna in acre sa faceti o intalnire legata de bani. O astfel de discutie este importanta pentru a va asigura ca luptati amandoi pentru acelasi scop, pentru a contabiliza cum stati cu economiile (pentru casa, vacanta, masina etc) si pentru a discuta prioritatile financiare. Este foarte important sa faceti planurile impreuna si sa vedeti cum ati progresat spre atingerea lor. Cand veti cumpara acsa pentru care economisti impreuna, satisfactia in cuplu va creste semnificativ, spre edosebire de situatiile in care faceti cumparaturi individuala, fara a va sfatui cu partenerul.

Citeste si:  Poligamia si adulterul: mai exista egalitate intre femei si barbati? (I)
Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.