Singuratatea in doi

Please select a featured image for your post

Cuplul inseamna prin definitie doua persoane legate de anumite sentimente. Doua persoane, nu una. Intr-un cuplu deci, nu ar trebui sa fie vorba de singuratate, in conditiile in care singuratate e definita ca si izolare, trai de unul singur. Poate ca relatia noastra a inceput perfect si credeam ca nimeni si nimic nu poate altera sentimente, si iata ca nu ne mai simtim ca la inceput in cuplu si sunt momente in care ne simtim singuri, chiar si atunci cand suntem in doi. De ce apare aceasta singuratate si ce putem face pentru a scapa de ea? De ce apare singuratatea in cuplu? Pana a ajunge la momentul in care ne uitam la partenerul nostru si nu mai simtim mai nimic, momentul in care ne spunem „noapte buna” si ne intoarcem pe partea cealalta doar pentru a ne trezi cu sentimentul ca nici macar nu mai stim cine este persoana de langa noi, semnele ca ne simtim singuri si ca urmeaza o ruptura in cuplu, sunt evidente.
Rutina este cauza principala pentru care ajungem sa fim singuri in doi, pentru ca in timp, facand acelasi lucruri, sau nefacandu-le, nevenind cu ceva nou in relatie, ea se stinge usor pana cand ajungem sa traim langa o persoana total straina nou. Singuratatea in cuplu insa, nu se refera la incompatibilitate, ci pur si simplu la faptul ca nu reusim sa ne mai bucuram de partener, sa traim clipe frumoase impreuna sau sa ajungem pur si simplu la sufletul lui.
Citeste si:  Sa-i mai acord o ultima sansa
Pentru a scapa de rutina, faceti-va timp pentru voi! Chiar daca jobul, familia, copiii, responsabilitatile si obligatiile par sa va fi acaparat total, incecati sa gasiti o portita de scapare, sa petrecti timp impreuna, doar voi doi, sa incercati lucruri noi, si sa traiti fiecare zi ca si cum ar fi ultima petrecuta impreuna. Secretul e sa va bucurati unul de celalalt.
Citeste si:  Lucruri pe care nu trebuie sa i le spui lui
Stresul si lipsa comunicarii sunt doua nenorocirii care merg mana in mana. Daca de stresul minor, gen faptul ca am pierdut autobuzul putem scapa usor, stresul permanent, cum ar fi lipsa banilor, grija pentru copii sau pentru un parinte in varsta, afecteaza foarte mult relatia de cuplu. Aveti tot mai putin timp si chef unul de celalalt, astfel incet va iubiti mai rar, va vorbiti mai putin si in final ajungeti a fi doi straini. Solutia este o foarte buna comunicare. Lipsa de comunicare duce la aparitia frustrarilor, care acumulate in timp, vor duce inevitabilla despartire sau alienare totala. Chiar daca activitatile zilnice stau sa ne sufoce, este neaparat sa gasim o modalitate de a scapa de stresul cotidian si a va bucura de cateva momente impreuna, macar o data la cateva zile, iesiti in parc, facti sport impreuna, urmariti un film, mergeti la plimbare cu masina la drum lung, luati masa la restaurant. Orice activitate in doi este binevenita si are rolul de a va aduce aminte ca nu sunteti singuri.
Citeste si:  Am ales sa ma vad cu mai multi parteneri, pentru a ajunge la "Barbatul perfect"
Desi toate aceste idei par solutii de moment, ele pot deveni un stil de viata si implicit pot alunga singuratatea in doi. De cat timp nu v-ati mai mangaiat partenerul? De cat timp nu ati mai adormit imbratisati? De cat timp nu ati mai stat impreuna pe o banca in parc? Toate aceste gesturi care pot parea nesemnificative ajuta la consolidarea relatiei voastre si implicit la infrumusetarea ei. Daca petreceti mai mult timp impreuna si va focusati pe nevoile partenerului, nu aveti cum sa va mai simtiti singure!


2 Comentarii
  1. Ce subiect trist „Singuratatea in doi”. Da este adevarat dispare si dragostea iar de multe ori ceea ce ne tine impreuna este obishnuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.