Tandretea – liantul esential in orice relatie

Specifica unui inceput de casnicie este urarea ‘casa de piatra!’. Indiferent daca cei doi proaspat casatoriti au sau nu o locuinta doar a lor, acasa inseamna acolo unde sunt impreuna, iar expresia ‘casa de piatra’ simbolizeaza trainicia relatiei de cuplu. Sunt multe caramizi de pus pentru a construi aceasta casa, dar mai importanti sunt liantii folositi la consolidarea intregului.
Tandretea este un astfel de liant important pe toata durata unei casnicii. Ea vine sa exprime si sa confirme dragostea dintre cei doi parteneri, iar pe masura trecerii anilor face parte din placuta rutina a convietuirii casnice.

In general noi, femeile, dam mai multa importanta gesturilor tandre oferite sau primite si poate ca de multe ori ni se intampla sa ne dorim sa gasim mai multa tandrete in gesturile celuilalt. Alteori avem impresia ca tandretea pe care o oferim nu e receptata sau apreciata suficient. Chiar daca este asa, tot noi trebuie sa fim cele care sa mentinem mereu atmosfera de tandrete a cuplului.

Citeste si:  Stimulare dorinta sexuala

Pentru ca in viata atitudinea pozitiva are un rol esential, trebuie sa stim mereu sa vedem jumatatea plina a paharului. In ceea ce priveste tandretea aceasta insemna ca e bine sa stim sa recunoastem ca manifestari de tandrete si o serie de gesturi aparent nesemnificative. Sa invatam sa facem aceste gesturi sau sa le percepem ca semne de tandrete domestica.
Barbatii puternici – pe care ii iubim pentru puterea si siguranta de sine de care dau dovada – sunt in general mai zgarciti cu gesturile de tandrete evidente, mai ales dupa ce trecem de primele etape ale relatiei in care sunt mai darnici in manifestari de iubire. In special cand sunt in public, considera ca mangaierea, imbratisarile, sarutul afectuos sunt gesturi care denota oarecum o slabiciune, chiar daca sunt simbol al iubirii. Prefera sa-si pastreze disponibilitatea de a face astfel de gesturi tandre doar pentru momentele de stricta intimitate. Si uneori, dupa ceva ani de convietuire, chiar si acasa uita des sa mai faca astfel de gesturi.

Citeste si:  25 de sfaturi simple pentru un cunilingus de succes

Pentru asemenea situatii sunt foarte importante gesturile de tandrete subtile, fine, relaxate, uneori aproape imperceptibile pentru cei din jur. O mana care se odihneste cateva clipe pe mana sau pe genunchiul lui, atunci cand sunteti la o masa festiva. O mangaiere fugara sau un zambet fin cand vi se intalnesc privirile intr-o aglomeratie – orice gest care considerati ca va da senzatia de legatura calda, ca va face, chiar si pentru cateva clipe, sa va reamintiti ca sunteti o singura fiinta impartita in doua trupuri.

Citeste si:  O mie de cuvinte sau o simpla atingere

Gesturile de tandrete nu trebuie sa lipseasca nici in intimitatea zilnica de acasa, chiar si atunci cand sunteti preocupati de alte griji. Ba, mai mult, ele sunt o necesitate imperativa in zilele in care sunteti obositi sau stresati. Iar dupa o perioada de incordare sau chiar de certuri, tandretea fina va fi cea care poate deschide cel mai usor calea spre impacare si liniste.


2 Comentarii
  1. Articolul asta ar trebui citit de barbati ca femeile stiu cat de importante sunt aceste gesturi. ei fac pe durii si nu inteleg ca de fapt astea sunt cele mai importante, nu cati bani aduc acasa.

  2. Eu cred ca articolul asta ar trebui citit de cat mai multe persoane, indiferent de sex…cred ca si noi femeile avem uneori nevoie sa ne amintim de importanta gesturilor de tandrete simple in mentinerea unei relatii frumoase in familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.