Timiditate si introvertire

Please select a featured image for your post

Sa cunosti oameni noi, de acelasi sex sau de sex opus, este incredibil de greu. Nu ma refer doar la etapa: „Buna, eu sunt cutarica” ci la toata conversatia care marcheaza inceputul unei frumoase prietenii, sau al unei aprige dusmanii. Intr-o astfel de conversatie este foarte important ca partenerii sa gaseasca subiecte de conversatie si sa stabileasca un raport. Tu zici ceva, eu zic ceva, suntem de acord, nu suntem de acord, si asa mai departe.

Dar desi pare a fi un procedeu simplu, sunt destui oameni pe planeta asta (poate ai intalnit si tu sau te simti) care atunci cand intalnesc pe cineva nou se inchid in sine si nu participa activ la conversatie.

Una dintre primele greseli pe care poti sa le faci cand observi asa ceva este sa presupui din start ca persoana respectiva este timida sau sufera de vreun complex de personalitate. Una dintre cele mai dese confuzii care se pot face intr-un cadru social este sa consideri in mod gresit ca o persoana introvertita este timida. Exista o diferenta. Si pentru a demonstra o diferenta iata cum ar reactiona o persoana timida, respectiv introvertita intr-o situatie data.

Citeste si:  Ce considera barbatii ca fiind romantic

Baiat si fata timida in lift. Baiatul este imbracat cu un hanorac frumos. Fata timida remarca acest lucru. Se gandeste sa-i zica baiatului ca are un hanorac frumos pe el. O voce din capsorul ei zice: „Da da! Spune-i spune-i spune-i!” dar o alta voce dicteaza: „I-as spune dar daca crede ca sunt ciudata? Uite s-a trezit ai asta sa-mi faca complimente cum ma imbrac de parca nu face asta singur de la 10 ani. Mai bine sa tac din gura dar deja am deschis gura sa zic ceva si acum se uita la mine de parca asteapta sa vada ce zic! Oh nu, au trecut 5 secunde si nu am zis nimic. Poate crede ca sunt nebuna sau ceva, vorbesc cu mine singura. Lung mai de drumul asta cu liftul”

Citeste si:  Dragoste adevarata

Baiat si fata introvertita in lift. Baiatul este imbracat cu un hanorac frumos. Fata introverita remarca acest lucru.

Si asta a fost tot. Nu este vorba despre frica. Persoanele timide vor sa fie mai extrovertite, vor sa vorbeasca si sa comunice mai mult, uneori indiferent despre ce subiect. Doar ca nu stiu cum sa se comporte. Le este teama ca nu cumva intreaga rasa umana sa le dea in cap pentru ca au facut o gafa.

Persoanele introvertite nu au astfel de probleme. Nu constientizeaza aceasta nevoie de a comunica in mod constant cu semenii lor. O persoana introvertita se alimenteaya cu energie nervoasa din propriile perioade de singuratate. O astfel de persoana gandeste foarte mult, isi examineaza ideile, parerile si sentimentele. Este foarte constienta de ce se intampla in jurul sau desi nu participa la fel de mult la conversatii. Discutiile de convenienta ii displac. Persoanele introvertite ar prefera sa discute despre orice altceva decat despre vreme, catei, poze de vacanta sau ce ai visat aseara.

Citeste si:  De ce are nevoie de o pauza

Este important sa stii sa faci deosebirea intre aceste doua tipuri de personalitati, deoarece se aplica si fetelor si baietilor. Societatea de multe ori face presiuni asupra persoanelor introvertite sa fie mai sociabile. De parca starea naturala a unui individ ar trebui sa fie „taca-taca-taca-taca-taca” toata ziua. Este important atunci cand cunosti un baiat sa-ti dai seama din primele minute daca este vorba de un extrovertit, un introvertit sau un timid ca sa stii cum ti-ar putea fi cel mai usor sa ai o conversatie cu el.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.