Varstele iubirii

Please select a featured image for your post

Toti, indiferent de varsta si sex, simtim un anumit fior atunci cand auzim o melodie de genul „unde dragoste nu e, nimic nu e” semn ca dragostea nu e o chestiune ce tine de varsta, ci un sentiment atat de uman incat fiecare dintre noi, indiferent cat de duri dorim sa parem si cat de mult ne impunem sa nu ne aratam sentimentele, iubim. Dragostea fata de prieteni, de familie, de cei apropiati, de parinti este acea dragoste care nu poate sa moara niciodata, indiferent cat de tare ne certam si ce cuvinte grele ne spunem. Dragostea gaseste oricand puterea de a ierta, dragostea este oarba, dragostea este mereu rabdatoare. Dar dragostea pasionala? Cum este ea in functie de fiecare varsta? Este simpla si tumultoasa in adolescenta, este de obicei prima dragoste. De ce e bine sa fii un adolescent indragostit? Pentru ca te multumesti cu putin, nu ai nevoie de multe gesturi de afectiune si dovezi de iubire din partea partenerului pentru a te simti iubit. Adolescentii au aripile largi si pot zbura foarte usor, le ajunge un zambet, un sarut, o atingere din partea unei fete frumoase din clasa paralela sau a vecinului simpatic de la parter si au zambetul garantat pentru o zi intreaga.
Adolescentii au pofta de liberate, au inca puterea de a trece rapid peste o idila nereusita, mai au puterea sa iubeasca pe ascuns si sa astepte luni intregi pentru a face cunostinta personal cu fata pe care o urmaresc in taina, adolescentii inca au puterea sa se bucure de o aventura de o noapte la Balul Bobocilor, soldata cu cel mult un sarut.
Citeste si:  Cinci motive pentru care o femeie insala un barbat
Din pacate, pe masura ca inaintam in varsta, aripile noastre se scurteaza, iar entuziasmul primei iubiri se transforma in teama de nou, generata de cateva relatii total esuate, care ne-au facut sa suferim complet. Din pacate, visam mai putin, nu ne mai multumim cu putin ci dimpotriva, devenim tot mai exigenti si cautam tot mai mult perfectiunea in partenerul nostru.
Citeste si:  Despre relatii si oameni
Nu mai avem rabdare sa iubim in taina, dimpotriva, sarim peste cateva etape bune si nu ne mai multumim cu un simplu sarut si ne aruncam in pat cu straini, doar pentru a regreta asta mai tarziu. Nu doar ca nu avem rabdare sa ne trimitem scrisori si sms-uri dragastoase, asa cum fac adolescentii, ci comuincam tot mai putin, relatiile noastre se bazeaza tot mai mult pe sex si mai putin pe dragostea neconditionata. Nu mai visam la nunta perfecta alaturi de Fat Frumos, ci ne casatorim din ce in ce mai tarziu, dupa ani si ani de prietenie. Nu ne mai indragostim nebuneste, ci suntem rationali, si daca totusi ne pierdem cumpatul si iubim nemarginit, avem cu siguranta prieteni binevoitori care ne vor aduce cu picioarele pe pamant. Nu ne mai aventuram in relatii, pentru ca inca ne lingem ranile relatiilor trecute. Nu mai radem atat de des pentru ca ii banuim pe cei din jur ca ne ascund ceva, ne indoim mereu de veridicitatea iubirii lor si ii testam prin cele mai crude metode. Nu avem incredere in noi ca meritam tot ce e mai bun pe lume si ne complacem in relatii dure, violente si fara un viitor.
Citeste si:  Iubirea din adolescenta
Ma simt norocoasa. Iubesc neconditionat, si va rog sa faceti si voi la fel.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.