Vibratorul – cea mai veche jucarie erotica

Cati dintre noi cunosc faptul ca vibratorul a fost conceput – cel putin la nivel teoretic – inca din vremea lui Hipocrate? Parintele medicinii a bifat printre preocuparile sale si tratarea femeilor de isterie sau de neurastenie. In acaseta categorie intrau deopotriva virginele tarzii, vaduvele, calugaritele! sau femeile maritate care, din diverse motive, nu aveau parte de sex. Asa a aparut leacul masturbarii manuale la doctor. Da, este adevarat: printre bolnavii care stateau la coada pentru a se trata, se aflau si femeile nervoase care veneau sa-si procure medicamentul. In scurt timp s-a dovedit insa a fi o metoda care nu avantaja pe nimeni: pe de o parte, sedinta de masturbare putea dura si pana la o jumatate de ora, timp in care bolnavii care sufereau de afectiuni grave puteau muri pe holurile spitalelor, pe de alta, orgasmul era foarte intens, iar pacientele deveneau lesne dependente de medicii lor.

Citeste si:  Sfaturi pentru intalniri

Asa ca au aparut tratamentele pe baza de jeturi de apa. Contactul cu medicul nu mai era direct, iar „eliberarea spasmodica a fluidelor” dura maxim 5 minute. Si abia la sfarsitul secolului al XIX-lea a aparut primul vibrator electric . Vibratorul britanicului Weiss functiona pe baza de baterii, insa se gasea – da! ati ghicit – doar in spitale.

Citeste si:  Sexperta: amor cu cantareti, disfunctii anale si altele

Inventat inaintea masinii electrice de spalat, vibratorul portabil s-a facut cunoscut inca de la inceputul secolului al XX-lea si se vindea insotit de un prospect in care se garantau tratarea afectiunilor precum surzenia, anxietatea, poliomelita sau isteria. Odata cu inventarea filmului mut, inaintea primului razboi mondial, vibratoarele au picat intr-un con de umbra si au fost interzise timp de 50 de ani, pentru ca inaintea recunoasterii beneficiilor pe care vibratorul le are asupra organismului, au fost percepute ca jucarii care vin sa satisfaca placeri sexuale. Totusi, vibratoarele au continuat sa se vanda sub forma de aparat de masaj pentru gat.

Citeste si:  Nu lasa greutatea sa-ti afecteze viata sexuala

In anii 80, vibratorul a reaparut pe piata si nu mai este niciun secret pentru nimeni, ca firmele producatoare de vibratoare au profituri uriase. In SUA, ca sa dau un exemplu, 90% din populatie de sex feminin detine cel putin un vibrator.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.