Abuz sexual

In ultimul timp, din ce in ce mai multe fete sunt abuzate sexual. Aceste victime prezinta semne si simptome ale evenimentului mult timp dupa aceea. Multe dintre aceste femei care nu au povestit niciodata incidentul sau nu au fost crezute, au tendinta de a suferi mai sever un timp mai indelungat. Anumite simptome comportamentale pot indica faptul ca o femeie a fost victima unui abuz sexual in trecut.
Depresia si anxietatea
Momentul in care o persoana este victimizata printr-un abuz sexual este unul care va ramane in memorie pentru mult timp. Aceste amintiri creaza flashbackuri, cosmaruri, insomnii si depresii continue si anxietate care rasare cand oric epersoane, loc sau lucru ii aminteste de abuz.
Dependenta
Durerea asociata cu acel moment este de lunga durata si poate duce la anumite dependente, precum dependenta de alcool, de droguri, probleme de alimentatie.
Comportament sexual compulsiv
Din moment ce sexualitatea este integral implicata in abuzul sexual, nu este surprinzator faptul ca disfunctia sexuala este o simptoma a abzuului. Conflictele interioare despre sex pot exista pentru ca abuzul conduce la comportamente sexuale extreme.

Citeste si:  Pledoarie pentru vulva

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.