Activitati pentru cupluri pentru a alunga „plafonarea afectiva”

Activitati senzuale in cuplu

 

In majoritatea cuplurilor apare la un moment dat ceea ce se cheama „plafonare afectiva” si  o vedem mai ales, dar nu numai, la cuplurile  in care partenerii au incredere sporita unul in celalalt, la cei care „se cunosc de o viata”.  Daca te uiti din afara iti dai seama ca  niciunul dintre parteneri nu se mai asteapta la nimic bun sau nou din partea celuilalt.

Daca esti in aceasta faza, in care a intervenit rutina este timpul sa actionati pana nu o sa fie prea tarziu. Dinamizati relatia! Chiar daca niciunul dintre parteneri nu recunoaste ca isi doreste asa ceva, aceasta nevoie exista si de foarte multe ori se intampla ca „dinamizarea” cuplului sa vina din exterior, ceea ce nu este de dorit.

Fiecare cuplu are un comportament sexual propriu, dar incercand mereu ceva nou, puteti reinvia scanteia ce va unit la inceput si sa va pastrati relatia vie si frumoasa. Nu va fi ca la inceput..va fi chiar mai buna decat la inceput.Noi va dam cateva idei.

Citeste si:  Vinovatii si reabilitari. Rewind si repeat

1. Faceti dus impreuna dupa o zi obositoare la birou.

2. Dati-va mesaje incitante in timpul pauzelor de pranz.

3. Nu pastra niciodata un compliment pentru tine, spune-l!

4. Asteapta-l dupa ce a fost plecat cateva zile si fa-l sa realizeze cat i-ai lipsit.

Activitati pentru cuplu

5. Organizeaza un sfarsit de saptamana romantic pentru a te deconecta de la rutina «birou-casa». Doua zile fara obligatiile zilnice, copii sau sarcinile obisnuite vor face minuni in cuplul tau. Alege un hotel cu un spa si un masaj, o baie in piscina sau pur si simplu o cina o sa va faca sa va regasiti intimitatea si sa petreceti momente savuroase si romantice impreuna.

Citeste si:  Lectia despre casnicie: abandonul de sine

6. Daca  iti doresti sa ai cu adevarat o relatie implinita si fericita, este important sa iesi din tiparele de rutina si sa actionezi, sa comunici ceea ce iti doresti, sa fii spontana si sa-l provoci pe partenerul tau, in sensul bun, desigur. Iata cateva idei: puteti merge la un picnic spontan, la un raliu de masini, poti aborda un stil vestimentar mai indraznet, intr-un cuvant: fii creativa!

7.Incercati sa practicati impreuna noi activitati. Puteti incerca sa gatiti impreuna ceva delicios, sa invatati un sport nou precum inot, ciclism, tenis, ski, etc. A impartasii senzatii noi si  puternice impreuna va creste „complicitatea” in cuplu.

8. Fiti creativi in dormitor. Nu e nevoie sa faci lucruri foratate, ci doar sa incerci lucruri noi cum ar fi să-ti cumperi un set nou de lenjerie sexy, sa faceti un striptease spontan si jucaus sau sa faceti dragoste in locuri inedite. Pentru a creşte intimitatea dintre voi, puteti invata impreuna posturi sexuale noi sau puteti viziona impreuna filme erotice de bun gust Va puteti comunica reciproc dorintele cele mai intime sau fanteziile.

Citeste si:  Cum sa comunic mai bine cu partenerul meu ?

9. Oferiti-va timp unul, celuilalt. E important ca el sa aiba timp pentru el, sa faca ceea ce isi doreste iar tu sa ai timp doar pentru tine. Mergi la cumparaturi cu prietenele tale, ingrijeste-te la un centru de infumusetare, mergi la masaj, fa un sport…  El se va simti mai relaxat, tu vei fi mai stralucitoare, iar aceast lucru va avea cu siguranta un impact pozitiv in cuplul tau.

 


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.