Atingerea fericirii

Atingerea fericirii este uneori atat de dificila, insa atat de simpla in acelasi timp. Trebuie doar sa stim ce pasi sa urmam:
1. Acorda-ti permisiunea de a fi om. Atunci cand iti vei accepta emotiile, precum teama, tristetea sau anxietatea, ca fiind naturale, vei trece mai usor peste ele. Respingerea emotiilor, fie ele pozitive sau negative, conduce la frustrare si la nefericire.
2. Fericirea „zace” la intersectia dintre placere si intelegere. Fie ca este vorba de munca, sau de famile, telul este acela de a ne angaja in activitati care sunt importante si care ne fac placere. Cand acest lucru nu este posibil, asigura-te ca ai momente ce iti confera fericire.
3. Tine minte ca fericirea este dependenta de starea noastra de spirit, nu de statutul social sau de contul bancar.
4. Simplifica. Noi, oamenii, fiind extrem de ocupati, avem tendinta de a complica totul.
5. Adu-ti aminte de conexiunea dintre minte si trup. Ceea ce facem sau nu facem cu corpurile noastre ne influenteaza mintea. Exercitii regulate, un somn bun, si obiceiuri de mancare sanatoase conduc spre o sanatate mentala si psihica foarte buna.
6. Exprima-ti recunostiinta, oricand posibil. Invata sa apreciezi lucrurile minunate din viata, de la oameni la mancare, de la natura la un zambet.

Citeste si:  Dragostea e un nod facut in carnea noastra

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.