Avantajele si dezavantajele unei relatii la distanta

Daca te afli intr-o relatie la distanta, cred ca te vei numara printre acele femei care vor aproba cele ce urmeaza..
O relatie la distanta.. Suna greu, nu? Ei bine..nu numai ca suna, chiar este destul de greu sa rezisti unei relatii la distanta.
De ce este greu? Sa ne gandim impreuna: vor exista momente de bucurie, cand ti-ai dori atat de mult sa fie langa tine, sa-l strangi in brate si sa va bucurati impreuna de succes. Vor exista momente de tristete, cand tot ce ai avea nevoie este sa fie langa tine, sa te incurajeze si sa-ti dea forta necesara sa mergi mai departe. Vor fi momente in care ii vei simti lipsa, momente in care iti vei aminti clipe petrecute impreuna, amintiri, pe care ai vrea sa le retraiesti impreuna cu el, in acelasi cadru, ca si altadata. Vor fi momente cand pur si simplu nu vei avea chef de nimic o zi intreaga si nu iti vei dori decat sa te cuibaresti in bratele lui si sa traiesti clipa, fara sa te gandesti la viitor sau la trecut.
Ce te impiedica sa faci acest lucru? Distanta. Distanta care parca te macina pe zi ce trece, distanta care te face sa numeri orele, zilele, lunile care au trecut, clipele frumoase pe care le-a petrecut fiecare separat..
Dezavantajele sunt multiple.. lista poate continua, suferinta este si mai mare, iar persoana iubita tot departe ramane.
Sa incercam sa vedem partea plina a paharului ( daca exista ) si sa gasim avantajele unei relatii la distanta:
Independenta ar fi unul dintre avantaje. Nu stiu daca neaparat al tau sau al persoanei care a plecat. Poti “profita” de acest lucru pentru a petrece mai mult timp cu familia ta sau cu prietenii tai. Stiu ca suna ciudat acest lucru, pentru ca puteai face acest lucru si cand era langa tine. Persoana iubita nu reprezinta o piedica pentru nimic, ba din contra, reprezinta acel impuls de care cu totii avem nevoie de foarte multe ori.
Se spune ca “ochii care nu se vad se plac din ce in ce mai mult”. Dar la fel se spune si ca “ochii care nu se vad se uita”. Cum stau aici lucrurile de fapt?
Sunt cazuri in care distanta poate ajuta la clarificarea unor sentimente, poate da anumite certitudini si poate impulsiona catre gesturi marete si acte de iubire.
De asemenea, sunt si cazuri in care distanta este cea care pune punct relatiei. Dorinta de a avea pe cineva alaturi, dorinta de trai experiente noi, aventuri, poate fi de multe ori mai mare decat sentimentele si amintirile legate de persoana care ramane in urma.
Voi ce parere aveti? Exista si avantaje intr-o relatie la distanta?

Citeste si:  Fetele bune si baietii rai

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.