Cand banii intervin intre voi

Banul, cunoscut ca si „ochiul dracului”, poate dezlega mai multe casnicii decat leaga dragostea si intelepciunea la un loc. Unii nu suporta ca partenerul de viata sa castige mai mult ca ei. Altii ii reproseaza ca este prea cheltuitor. De aici, discutii, nervi, uneori, crize grave.
Diferenta dintre salarii este o realitate in cele mai multe dintre casnicii. Si, in general, este in favoarea barbatului. Asa si? Dragostea dintre un barbat si o femeie nu se vinde, nu se cumpara. Iubirea si responsabilitatea fata de copii- nici atat. Totul se imparte la doi, trei sau patru- in functie de amploarea familiei- in mod egal. Nu asa stau lucrurile si in cuplul tau? Atunci poate este mai bine sa schimbati modul de constituire a bugetului comun: stabiliti in functie de veniturile personale, cat „cotizeaza” fiecare la bugetul general- cheltuielile casei, piata, copiii, cu toate ale lor (scoala, cursuri suplimentare, haine, tabere, etc.), vacante, weekenduri, credite… Din banii care va raman „de buzunar” isi acopera, fiecare, nevoile proprii. Ce rost are sa va certati pentru un lucru atat de meschin?
E inutul sa subliniezi diferenta. Cu atat mai mult cand vezi bine ca partenerul sau partenera ta sufera din aceasta cauza. Normal ar fi ca, din dragoste, (iar daca aveti copii, dintr-un sentiment absolut firesc de grija si tandrete fata de ei), sa ai contributia majora la bugetul comun. Pe de alta parte, venitul tau generos poate stimula armonia conjugala: micile atentii (cadouri, excursii, etc.), fata de jumatatea ta fac minuni. Ce sa mai vorbim despre marile atentii!

Citeste si:  Cum sa nu o iubesti?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.