Cand relatia incepe sa te raneasca

Atunci cand intervine distanta intre doua persoane si cand tu nu vrei altceva decat sa iti simti partenerul aproape si conectat, lucrurile inseamna ca nu stau deloc bine. Te simti respinsa de persoana de a carui intelegere si dragoste ai cea mai mare nevoie. Certurile nervoase si reactia frustranta sunt cele mai rele pentru tine si pentru relatia ta. Este posibil sa simti singuratate care este apropiata cu agonia. Aceste calitati ale durerii sunt ultimul lucru pe care le vrei pentru tine si pentru partenerul tau. Nevoia pentru o relatie stransa cu persoana pe care o iubesti si oamenii care conteaza cel mai mult se regaseste in ADN-ul nostru.
Acest lucru nu este intotdeauna rau, dar formele de conflict si nesatisfacere pot ingreuna vietile noastre si ne pot indeparta de fericire si buna-stare. Speram si incercam cat de mult putem, uneori in moduri inspirate, si lucrurile se imbunatatesc pentru o perioada. Dar natura problemelor din cuplu se vor stabili. Pana putem gasi o expresie a noastra, aceste probleme tind sa ne ocupe tot timpul.
Aceste probleme in cuplu ne fac sa nu mai avem incredere in noi. Este chiar tragic cand incepem sa vedem partenerul nostru si relatia noastra, nu ca un refugiu, ci ca ceva ce se afla intr-o continua cadere. Este tragic intrucat nevoia si grija adanca pentru fiecare sunt de obicei prezente, exact sub suprafata.
Terapia de cuplu poate ajuta uneori sa recunoastem acele probleme, sa le identificam si sa le rezolvam. Terapia de cuplu ne poate ajuta sa invatam sa ne expiram mai bine cele mai vulnerabile emotii pe care le simtim.

Citeste si:  Emotii la prima intalnire

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.