Cand si de ce gresim?

Relatiile si sentimentele pe care le exprimam fata de cei din jur sunt cele care vorbesc despre noi ca oameni si care ne caracterizeaza.
La fel putem spune si despre greselile pe care de cele mai multe ori le comitem.
La capitolul greseli pot spune ca sunt oameni care exceleaza, care ar putea obtine o diploma pentru asta sau pentru felul in care trateaza problema dupa o greseala.
In ceea ce priveste relatiile, toti suntem predispusi la greseli. Depinde doar in ce masura si cat de departe merge fiecare cu greselile lui.
Cand una sau mai mule greseli fac rau persoanei de langa tine, este cazul sa te opresti si sa incerci sa schimbi situatia, pentru a indrepta lucrurile. Daca tu nu pui o limita, si continui sa gresesti, nu vei ajunge nicaieri alaturi de persoana iubita.
Nimanui nu-i place sa ierte la nesfarsit greselile celuilalt, nici macar de dragul iubirii sau al amintirilor care va leaga.
Exista foarte multe persoane care au capacitatea de a lasa mereu de la ele, de a intelege problemele celuilalt si de a trece cu vederea cand acesta greseste. Aceasta este o dovada reala de iubire din partea celui care iarta, care uneori nu este apreciata cum ar trebui de cel care a calcat stramb.
Persoanele care s-au obisnuit sa fie mereu iertate si tot timpul sa li se gaseasca o scuza, nu vor inceta niciodata sa renunte la acest obicei: de a gresi, de a face in permanenta rau celuilalt, de a-l rani, etc.
Probabil doar cand vor fi in aceeasi situatie si vor intelege cat de greu este sa te lasi mereu pe tine pentru a-l ierta pe celalalt, vor realiza ca in viata nu totul este permis.
De ce gresim? Mi-ar fi foarte greu sa raspund la aceasta intrebare, pentru ca fiecare om gandeste si actioneaza dupa bunul plac. Sunt persoane mai egoiste, sunt persoane care se gandesc mai intai la ceilalti si dupa aceea la ei, sunt persoane care din greseli traiesc sau persoane care nu pot ierta nimic celor care si-au batut joc de ele.
Totul depinde de fiecare si de tipul de relatie pe care il ai cu partenerul de viata. In alta ordine de idei, cu totii meritam o a doua sansa, asa ca depinde de noi cum stim sa profitam si sa ne bucuram de ea.

Citeste si:  Alimente care ajuta vietii sexuale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.