Casnicie fara sex

Multi oameni se trezesc la un moment dat intr-o casnicie fara sex, se trezesc umiliti si mult prea rusinati de situatie pentru a mai discuta cu cineva despre asta.
Majoritatea relatiilor trec prin ” luna de miere” devreme, dar in timp, ele au tendinta sa se transforme in rutina si alte prioritati iau locul intimitatii fizice si emotionale. Dupa anumit timp, sexul poate deveni o problema de continut. Cel putin asta este ceea ce se intampla in majoritatea cazurilor. Frustrarea sta in drumul dragostei. Si asta rezulta dintr-un cerc vicios unde intimitatea emotionala a fost ” ranita” din cauza lipsei de intimitate sexuale. Aceasta problema apare indeosebi in relatiile de lunga durata, acolo unde nu prea mai exista romantism si apropiere.
Daca te afli si tu intr-o casnicie fara sex, un fenomen care este destul de comun la orice varsta, pastreaza-ti sperantele. Daca amandoi ati avut o relatie pasionala si vibranta si inca mai simti ca exista dragoste in casnicie, nu este prea tarziu sa readuci pasiunea in relatie.
Incearca sa reconstruiesti relatia de la inceput. Incercati sa petreceti cat mai mult timp impreuna, sa va bucurati unul de celalalt, jucati-va impreuna, faceti cumparaturi, etc. Incepeti sa iesiti in oras de cate ori pe luna, si daca nu aveti bani, fiti creativi.
Exprima-ti dragostea atat verbal, cat si fizic. Nu incerca sa te joci si sa iti faci partenerul sa se simta vinovat. Reafirma-ti dragostea pentru fiecare astfel incat partenerul tau sa stie ceea ce simti pentru el.
Pe de alta parte, ai ajuns intr-un punct al relatiei unde nu mai pare sa fie dragoste, partenerul tau nu incearca niciodata sa raspunda dorintelor tale de a fi romantic, asa ca este normal sa te intrebi daca mariajul tau poate sa fie capabil sa supravietuiasca peste aceasta problema. Doar asigura-te inainte de toate ca tu dai tot ce ai mai bun in tine pentru a face relatia sa mearga si pentru a aduce dragostea inapoi.

Citeste si:  Timiditate si introvertire

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.