Cat timp stam certati in cuplu?

Cuplu certandu-se cu perne

Am intalnit intr-o zi o doamna care mi-a spus secretul reusitei casniciei ei:
„Chiar daca, uneori, s-a intamplat sa ma cert si de cateva ori pe zi cu sotul meu, niciodata n-am lasat sa treaca mai mult de cateva ore pana sa ne impacam.”

In fiecare cuplu exista si discutii contradictorii, care se sfarsesc prin certuri mai mult sau mai putin zgomotoase. Se creeaza implicit o atmosfera de incordare si fiecare devine ca un arici. Sunt suficiente atunci alte mici subiecte de disputa pentru ca cearta sa izbucneasca din nou.

Citeste si:  Drumul spre divort

Fiecare dintre noi are stilul propriu de a reactiona in astfel de situatii, iar intensitatea unui scandal mai depinde si de starea de tensiune deja acumulata intre cei doi, precum si de importanta pe care o acorda fiecare subiectului in discutie.

In mare masura mai suntem marcati si de orgoliu. Chiar daca, dupa ce ne linistim, ne pare rau ca ne-am certat, foarte adesea nu suntem nici unul dispus sa facem primul pas spre impacare. Alteori se intampla ca unul din noi sa faca pasul spre impacare intr-un moment in care celalalt este inca foarte furios si-l respinge. Se poate declansa atunci o alta cearta sau doar se creeaza o stare de frustrare pentru cel care a cautat impacarea si acesta duce la o indepartare suplimentara.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.