Cat timp stam certati in cuplu?

Cuplu certandu-se cu perne

Femeile sunt in general, mai sensibile, mai dornice de liniste, dar si mai impulsive. Ne infuriem mai usor, dar ne si trece mai repede supararea. Trebuie atunci sa gasim calea spre impacare la momentul potrivit. Trebuie sa stim cat timp ii trebuie partenerului de viata pana isi revine dupa o disputa, dar mai ales sa invatam care sunt cele mai bune tehnici de a ne apropia din nou de el.

Citeste si:  Mesaj de dragoste

Cu siguranta sunt si situatii in care o impacare nu inseamna si rezolvarea problemei care a generat cearta, dar e bine sa cautam mai intai impacarea si apoi sa incercam sa reluam discutia pe un ton mai linistit. Uneori ar trebui sa renuntam la discutiile directe si sa comunicam prin mesaje scrise. Se intampla adesea sa-ti poti mai usor descarca sufletul atunci cand esti singura, cand nu e nimeni sa-ti dea raspunsuri taioase la afirmatiile tale si poti sa-ti exprimi mai relaxat si mai clar ideile.

Citeste si:  Spune-i ca il iubesti

Totdeauna vor exista subiecte asupra carora parerile raman contradictorii. Important este sa reusim sa ajungem la un compromis sau sa putem evita aceste subiecte, dar, mai important, e sa gasim mereu resurse si modalitati de a ne impaca. Sa ne amintim de ideile comune, asupra caroara suntem de acord, de lucrurile pe care ne place sa le facem impreuna. Vom gasi atunci si calea spre echilibru.

Citeste si:  Gelozia – boala incurabila?

Certurile sunt ca niste mici razboaie, pe care le castigam unul sau altul, dar trebuie sa cautam mereu calea spre pacea dintre noi si sa ne aducem aminte suntem parteneri de viata in confruntarea cu problemele majore ale existentei de zi cu zi.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.