Ce sa faci si ce sa nu faci intr-o relatie

Dupa primele luni de relatie incepem sa observam lucrurile minore precum faptul ca vorbeste tare atunci cand va uitati la un film, sosetele murdare de pe podea, vasele murdare din chiuveta. Cu alte cuvinte, atunci cand fluturasii dragostei din stomac incep sa se calmeze, ochii nostri incep sa vada defectele si gurile nostre incep sa spuna lucruri gresite. Povestile dragostei nemuritoare au ceva adevar in ele dar este nevoie de foarte multa rabdare si intelegere din partea ambilor parteneri.
Nu este usor sa cladesti o relatie pe termen lung. Uneori simti ca ti-a ajuns si ca nu mai vrei, fara sa te uiti in urma la ceea ce ati impartit amandoi. Nu lasa lucrurile simple sa va transforme dragostea in ceva care poate semana cu ura.
Unii spun ca dragostea este oarba, dar ce se intampla atunci cand brusc deschidem ochii? Nu te gandi ca lumea ta va incepe sa se darame doar pentru ca el uita sa se spele pe dinti inainte sa mearga la culcare.
Acorda-ti timpul necesar pentru a-ti intelege partenerul. Invata-i obiceiurile si rutina, nu incerca sa le schimbi doar pentru ca tu esti obisnuita intr-un alt fel si esti obisnuita sa tratezi altfel activitatile zilnice. Acceptand faptul ca oamenii sunt diferiti si incercand sa priviti situatia si din perspectiva unei alte persoane este cel mai bun mod de a construi o relatie.
Daca ai un argument despre o problema, nu incepe sa tipi, incercand sa acoperi vocea celeilalte persoane. Asculta opiniile celuilalt. Accepta ca poti sa gresesti si tu si nu te supara daca nu te lasa sa castigi cearta. Doar pentru ca te iubeste nu inseamna ca trebuie sa iti suporte comportamentul copilaresc.
Nu lua decizii cand esti suparata. Nu poate iesi nimic bun dintr-o concluzie care a ajuns la doua ore dupa ce ai plans si ai tipat. Incearca sa nu parasesti camera, uneori este acelasi lucru cu a parasi relatia. Si in ciuda faptului ca oamenii sunt egoisti prin natura lor, ei au de asemenea abilitatea de a avea grija de altii…asa ca adu-ti aminte data viitoare cand te certi cu prietenul tau. Nu incerca sa il sufoci. Toata lumea are nevoie de ceva timp pentru el, pentru a-l petrece oricum vor. Nu o lua razna, trimitand zeci de mesaje si sunand neincetat in fiecare ora.
Relatiile sunt greu de pastrat, insa daca lasi de la tine totul poate sa fie asa usor. Tot ceea ce ai nevoie este putina rabdare. Si nu uita: comunicarea este baza pentru orice relatie buna, dar tipatul nu este considerat comunicare.

Citeste si:  Dragostea si timpul

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.