Certuri in cuplu

Toate cuplurile se cearta din cand in cand. Potrivit specialistilor cuplurile se cearta in principal pentru bani, sex, munca, copii si treburile casnice.
Un studiu efectuat de curand a scos la iveala faptul ca 70% din cupluri vorbesc cu partenerul lor despre bani cel putin o data pe saptamana. Banii nu sunt vazuti ca o comoditate asa cum ar trebui sa fie.
Sex-ul este minunat, dar nu si atunci cand devine subiectul unei discutii intre parteneri. In timp ce in medie, un adult face sex de 61 de ori pe an, problemele emotionale si pshice fac ca acest numar sa fie in scadere.
O viata sexuala activa este un aspect important a sanatatii generale.
Cel mai rau lucru care se poate intampla intr-o relatie este acela ca viata sexuala sa devina o rutina si plictiseala sa se instaleze.
Munca
Deciderea timpului pe care sa il dedicam carierei, familiei si partenerului este o problema majora in viata cuplurilor, din moment ce dedicarea timpului unul altuia este un aspect important.
Problemele despre cariera rezulta din diferentele in asteptari. In timp ce unul dintre parteneri isi doreste sa petreaca weekend-urile impreuna, celalalt vrea sa isi petreaca sambetele la birou.
Copii
Aducerea copiilor in discutie aduce un nou motiv de cearta, de la cum sa fie educati copiii si pana la problemele lor scolare.
Atunci cand vine vorba de a creste o familie impreuna, cel mai important lucru pe care poti sa il faci pentru a-ti pastra relatia este sa comunici.
Este greu sa pastrati liniile comunicarii deschise atunci cand amandoi sunteti obositi si ocupati, insa acesta este cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti pentru a preveni ca conflictele minore sa se transforme in conflicte majore.
Treburile casnice
Desi nu prea va vine sa credeti, treburile casnice sunt o sursa majora de conflict pentru cupluri.
Daca unul din parteneri simte ca depune mai mult efort in munca casei fata de celalalt, aduce in discutii notiuni pe care cealalata persoana nu le respecta suficient.
Dragostea si respectul sunt ingredientele esentiale intr-o relatie si uneori munca din casa se transforma intr-un camp de lupta.
Aseazati-va si discutati despre aceste aspecte. Ajungeti la un numitor comun, pentru ca cearta nu face bine nimanui, cu atat mai putin relatiei dintre voi.

Citeste si:  Totul despre Barbatul Leu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.