Comunicarea non-verbala

O buna comunicare este fundatia unei relatii de succes, atat in mod personal cat si profesional. Dar comunicam cu mult mai multe decat cuvinte. De fapt, cercetatorii au descoperit faptul ca majoritatea comunicarii noastre este nonverbala. Comunicarea nonverbala. sau limbajul trupului, include expresii faciale, gesturi, contact vizual, postura si chiar tonul vocii.
Abilitatea de a intelege si de a folosi comunicarea non-verbala este un instrument puternic care ne ajuta sa interactionam cu ceilalti, sa ne exprimam gandurile asa cum sunt, sa navigam in diferite situatii provocatoare si sa construim relatii mai bune atat acasa, cat si la munca.
Puterea comunicarii nonverbale sau limbajul trupului este o forma vitala de comunicare. Atunci cand interactionam cu ceilalti, in mod continuu dam si primim semnale nenumarate. Intregul tau comportament nonverbal – gesturile pe care le faci, felul in care te asezi, cat de rapid sau cate tare vorbim, cat de aproape stam, ce contact vizual am avea.
Comunicarea nonverbala si limbajul trupului in relatii
Este nevoie de mai mult decat cuvinte pentru o relatie puternica. Comunicarea nonverbala are un impact enorm asupra calitatii relatiei noastre. Comunicarea nonverbala si aptitudinile noastre imbunatatesc relatia ajutandu-ne:
– sa citim ceea ce partenerul vrea sa ne spuna, inclusiv emotiile, sentimentele.
– sa cream incredere si transparenta trimitand semnale nonverbale
– sa raspundem cu limbak nonveral pentru a-i arata partenerului ca il intelegi, observi, iubesti.

Citeste si:  Injectia barbatilor, moartea spermatozoizilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.