Contraceptia masculina – avantaje si dezavantaje

Din pacate, mai mult de 20% din sarcinile nedorite sau neplanificate se termina in cele din urma cu un avort. Metodele contraceptive folosite de cupluri nu vin in intampinarea nevoilor oamenilor, punandu-i la risc de sarcini nedorite si boli cu transmitere sexuala de la sex neprotejat. Barbatii in general se bazeaza pe doua forme de contraceptie : prezervative si vasectomie – pentru a se putea aventura in sexul sigur. Fiecare dintre aceste metode are propriile sale avantaje si dezavantaje.
Avantajele prezervativelor
Barbatii folosesc prezervativele pentru a preveni sarcinile nedorite si bolile cu transmitere sexuala, precum herpes genital, HIV, etc. Este singura metoda masculina de prevenire a sarcinii care asigura protectia ambelor categorii. Prezervativele nu produc efecte negative. Barbatii – tineri si mai in varsta – le achizitioneaza de peste tot, fara a avea nevoie de prescriptia unui medic.
Dezavantajele prezervativelor
Unul din principalele dezavantaje ar fi faptul ca se rup. Ele sunt 98% sigure atunci cand sunt purtate si puse corespunzator, dar nu 100%. DIn acest motiv, cuplurile au nevoie sa foloseasca si alte forme de protectie. Anumitor barbati nu le place senzatia pe care o au atunci cand fac sex cu prezervativ. De asemenea, prezervativele expira in timp si atunci cand sunt expuse la caldura mare sau la frig, devin ineficiente. Un barbat trebuie sa isi aminteasca sa foloseasca un prezevrativ – pentru ca este principala metoda de protejare impotriva sarcinilor nedorite si a bolilor – de fiecare data cand face sex.
Avantajele vasectomiei
Vasectomia este o interventie chirurgicala in care se blocheaza eliminarea de sperma din timpul ejacularii. Daca nu este sperma, nu se poate fertiliza oul femeii, prin urmare aceasta nu poate ramane insarcinata. Desi interventia chirurgicala este scumpa, este acoperita uneori de asigurarea medicala.
Dezavantajele vasectomiei
O vasectomie nu este o optiune buna pentru barbatii mai tineri care fie nu sunt casatoriti sau isi doresc un copil intr-o buna zi. Nu este de asemenea ideal pentru un barba care nu se afla intr-o relatie serioasa cu o partenera sa apeleze la vasectomie, pentru ca nu il protejeaza de bolile cu transmitere sexuala. Un barbat in aceasta situatie ar trebui sa foloseasca un prezervativ. In timp ce vasectomia este reversibila, procesul nu garanteaza intotdeauna faptul ca sperma barbatului va redeveni ca inainte.

Citeste si:  Ai grija: e ceva in neregula cu mine!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.