Convietuirea in doi

Pentru ca relatia de cuplu sa functioneze e nevoie sa faceti mici concesii si sa acceptati ca unele lucruri nu pot fi schimbate.
A trecut vremea cand doar femeile faceau toate corvezile in gospodarie. Astazi, a locui ca un cuplu este sinonim cu impartirea treburilor casnice.
In acest sens, trebuie sa fiti complementari si sa nu incercati sa va luati la intrecere. Vanitatea noastra ne impinge deseori sa refuzam sa-l luam pe celalalt asa cum este. Dar exista o regula fundamentala a vietii in doi: sa accepti ca nu exista cuplu perfect, nici persoana perfecta. Mai ales in privinta treburilor casnice. Unul este maniac, celalalt mai dezordonat. Nu-i o gaura in cer. Deci, incercati sa fiti indulgenti si nu intrati in competitie.
Cont comun sau separat, cumparaturi in doi sau solo…viata in comun cere un minimum de intelegere in privinta banilor. Primul lucru ce trebuie facut in acest sens este separarea laturii afective de cea materiala. Este nevoie sa socotim drept. Nu ca la farmacie, dar balanta sa nu fie inclinata doar intr-o parte.
Fiecare are nevoie de momente de singuratate. Admiteti ca fiecare dintre voi este o individualitate si ca este total nepotrivit sa incerci sa o „topesti”, s-o modelezi dupa cum vrei. Fiecare are nevoie de un spatiu vital pentru a se regasi pe sine. Cand nu ai un astfel de loc doar al tau, dar simti nevoia sa fii singura, poti iesi sa te plimbi un timp pentru a te regasi putin.
Timpul liber este un lucru fundamental pentru a avea o viata in doi armonioasa. De aceea este esential sa nu te inchizi intr-un turn de fildes. Iesirile in oras, hobby-urile, mesele cu prietenii sunt tot atatea binefaceri cotidiene pe care cuplul trebuie sa le cultive.
A imparti viata cu un barbat inseamna sa intri si in cercul lui familial si de prieteni. Socrii, cumnati, cumnate, amici.. Nu este intotdeuna usor sa te intelegi cu apropiatii partenerului tau. Dar trebuie sa fii constienta ca atunci cand te mariti cu un barbat te mariti si cu familia lui. Incearca deci sa ii cunosti si sa te intelegi bine cu ei.

Citeste si:  Orgasm

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.