Cum afli daca te minte

Ce bine ar fi daca ai sti, pur si simplu, cand cineva minte sau apune adevarul.Te-ar scuti de multa bataie de cap. Invata sa citesti limbajul corpului si semnele verbale.
Poate ca te intrebi de ce mint oamenii. Fie pentru a manipula sau a controla parerile celor din jur, fie pentru a modifica o realitate existenta, pe care nu vor sa o accepte.
SE CITESTE PE … CORP
Cea mai eficienta modalitate de a recunoaste daca cineva minte, este sa-i privesti miscarile corpului. Intr-o conversatie obisnuita, fii atenta la modul in care zambeste. Un suras larg, fortat, poate fi recunoscut dupa muschii din jurul gurii, care mai un putin pleznesc. De asemenea, daca cel care iti vorbeste este prea relaxat, pentru ceea ce are sa-ti spuna, ceva nu este in regula. Miscarea bratelor si a picioarelor, aritmic, tensionat si scurt, trage un semnal de alarma vizavi de presupusul adevar. Ultimul semn este contactul vizual. Daca nu poti sa il mentii, pentru ca persoana cu care vorbesti se uita ” pe pereti „, incearca sa nu crezi ceea ce ti se spune.
MINTIM… CA SA NE ASCUNDEM VINA
Decat sa fii invinovatita si sa suporti consecintele, preferi sa apelezi la neadevaruri, crezand ca asa scapi. Dar „minciuna are picioare scurte” si vinovatul este mereu descoperit.
SA NE PROTEJAM
Crezi ca exista minciuni pe care esti obligata sa le spui? Viata intima nu este un subiect pe care il poti discuta la serviciu, in pauza de masa, asa ca, un neadevar se justifica, pentru a-ti proteza viata de cuplu.
SA FACEM IMPRESIE BUNA
Cand nu te simti bine in pielea ta , nascocesti povesti, cu ajutorul carora pari mai interesanta, in ochii lumii. De exemplu:”Cand am fost la munte, ne-a atacat un urs. Prin lupta am scapat”. Greu de crezut.
SA-I PROTEZAM PE CEILALTI
Daca adevarul face ravagii, este mai bine sa spui o minciuna? Sa-i ascunzi copilului faptul ca a fost adoptat, pana cand poate intelege, este acceptabil. Insa, nu face din asta un obicei.

Citeste si:  Iubim real in spatiul virtual

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.