Cum facem fata schimbarilor

Viata de cuplu este un lucru deosebit de frumos, mai ales cand intre cei doi parteneri nu exista discutii, certuri sau stari conflictuale.
Cu toate acestea, suntem nevoiti sa facem fata multor schimbari: schimbari de mentalitate, schimbari de comportament si de ce nu..schimbari ceva mai materiale, cum ar fi mutatul impreuna.
Ce poate fi mai frumos decat sa te trezesti dimineata si sa ai alaturi de tine persoana iubita, care toata noaptea te-a tinut in brate si care te saruta usor pe frunte, in semn de “buna dimineata!” ?
Pe langa toate lucrurile minunate pe care le faceti impreuna si pe langa momentele de vis pe care le petreceti impreuna, la un moment dat cu siguranta vor aparea si mici probleme, de genul celor in care unul dintre parteneri simte nevoia sa mai evadeze din spatial intim, fara persoana iubita alaturi.
Cum reactionezi in astfel de cazuri? Accepti fara nicio problema acest lucru sau te simti usor dezamgaita de dorinta celuilalt?
Sunt convinsa ca majoritatea dintre voi, veti alege cea de-a doua varianta.. insa haideti sa ne gandim mai bine asupra acestui lucru.
Oamenii in general, au nevoie de libertate. Este adevarat ca viata de cuplu, rapeste un procent din aceasta libertate. Cand acest lucru se intampla, unul dintre parteneri se simte sufocat, presat de celalalt.
Ce putem face pentru a evita acest lucru? Cum putem face persoana iubita sa inteleaga faptul ca acest lucru se intampla din dorinta de a fi alaturi de ea, nicidecum de a o controla sau priva de libertatea sa?
Schimbarile de genul acesta sunt destul de greu de tolerat de barbati, fapt pentru care majoritatea renunta la relatia cu persoana iubita, pentru ca nu stiu cum sa faca lucurile sa mearga bine sau ce decizie sa ia.
Nu ca noi femeile suntem mai intelepte si intelegem aceste lucruri fara a avea o discutie cu partenerul de viata, insa noi nu renuntam atat de usor la relatia pe care o avem si la sentimentele care ne leaga pentru o schimbare pe care pana la urma o putem accepta amandoi si ne putem adapta la ea fara a-l rani in nici un fel pe celalalt.

Citeste si:  "Lasa-l sa plece!"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.