Cum ne intelegem in afara relatiei

In fiecare zi mergeti pe aceeasi cale impreuna: serviciu, cumparaturi, casa, iesit in oras. Numai ca in cazul vostru, lucrurile sunt un pic altfel: lucrati in aceeasi companie, mergeti in fiecare dimineata impreuna la serviciu, plecati la aceeasi ora si va petreceti si restul zilei impreuna. Pentru anumite persoane, acest lucru poate parea ceva foarte frumos, magic, o implinire a tuturor dorintelor: sa fii de dimineata pana seara cu persoana iubita. Pentru altele, insa, poate fi un adevarat calvar si un motiv de cearta zilnica. Nu e de ajuns ca locuiti impreuna, ca faceti totul impreuna, mai trebuie sa si lucrati in acelasi mediu si sa luati decizii impreuna?
Daca sunteti implicati amandoi intr-o afacere proprie, lucrurile ar trebui sa mearga foarte bine. De ce spun asta? Care este scopul pentru care ati decis ca trebuie sa urmati aceasta afacere impreuna si sa va uniti ideile? V-ati dorit o afacere care sa creasca, pe masura relatiei voastre, care sa va aduca o stabilitate financiara si care sa va permita sa va satisfaceti toate poftele. Am sau nu dreptate?
Daca asta este scopul , trebuie sa faceti in asa fel incat relatia voastra sa functioneze bine pe toate planurile. Pentru a evita certurile si discutiile in contradictoriu, ar fi indicat sa nu implicati sentimentele in afaceri si atunci cand sunteti la birou sa va purtati ca doi asociati, colaboratori, nicidecum ca doi iubiti ( fosti iubiti, daca este cazul ).
Cand incepem sa gandim cu sufletul la locul de munca si sa luam decizii gresite pentru a nu iesi din cuvantul persoanei iubite sau pentru a evita o eventuala cearta, afacerile vor incepe sa mearga prost.
Daca fiecare are un anumit punct de vedere si vede situatia dintr-un anumit unghi, este bine sa-si expuna parerea, indiferent ca este una rea sau pe placul celuilalt.
Nu lasa de la tine cand stii ca ai dreptate, dar nu incerca nici sa te impui sau sa-l oblige pe celalalt sa gandeasca asa cum vrei tu. Lasa-l pe el sa vada ca ai dreptate, lasa-l sa analizeze situatia si sa ajunga la un consens.
Evita reprosurile sau santajul sentimental si poarta-te ca atare: sentimentele sunt sentimente cand sunteti acasa, afacerile sunt afaceri cand sunteti la birou.

Citeste si:  Sex in masina

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.