Cum sa iti motivezi partenerul

Cum sa iti motivezi sotul

Pana si cei mai motivati barbati, cei despre care credeai la inceputul relatiei ca sunt de neoprit,  pot ajunge la un moment dat sa fie depasiti de situatie si sa iti piarda motivatia. Daca iti doresti din nou alaturi barbatul de care te-ai indragostit  poti folosi cateva trucuri simple prin care sa il ajuti sa isi redobandeasca increderea in sine si motivatia.

Increderea in sine este strans legata de motivatie. Cand stii ca poti sa faci orice si te consideri capabil sa faci fata oricarei provocari, esti mai motivat sa treci peste obstacole pentru a-ti atinge scopul. Cand increderea in fortele proprii este la un nivel minim, implicit scade si motivatia. Unui barbat ii e foarte greu sa ramana motivat pe termen lung, mai ales daca nu apar rezultatele pe care le astepta si o data ce in mintea lui se instaleaza gandul „De ce sa mai incerc, daca oricum nu imi iese nimic” e cazul sa intervii.

Citeste si:  Semne ca te iubeste, dar nu iti spune

Intaririle pozitive sunt cele mai importante pentru a-i cladi increderea in since. Problema trebuie abordata in mod pozitiv, la modul „Hai ca poti, stiu ca poti!” si nu folosindu-te de critici, fie ele chiar si contructive. Replicile de genul eu ti-am spus de la inceput ca nu e o idee buna, nu ajuta chiar deloc. Cel mai rau lucru pe care poti sa il faci e sa strigi la el sau sa il cicalesti de fiecare data cand lucrurile nu ies asa cum v-ati propus.

Citeste si:  Sex fara inhibitii

Un exemplu de partenera ideala. Nu trebuie sa il certi mereu, asta am stabilit deja. Ce trebuie sa faci insa, e sa gasesti in fiecare lucru pe care il face o parte pozitiva, pentru care sa il lauzi si care il aduce cu un pas mai aproape de scopul final. Felicita-l pentru fiecare victorie, fie ea cat de mica. Daca isi cauta job si a dat 100 de telefoane pentru a-si stabili interviuri, felicita-l pentru cele 2 interviuri pe care le-a obtinut si nu il certa pentru factura umflata de cele 98 de telefoane inutile.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.