Cum sa mentinem armonia in cuplu?

O relatie frumoasa si sanatoasa trebuie intretinute numai de doua persoane care manifesta respect si dragoste unul fata de celalalt.
Cu ajutorul comunicarii, increderii reciproce si a rabdarii se construieste o relatie frumoasa, o relatie de durata, de viitor.
Din pacate, in ziua de astazi, nimeni nu mai are rabdare, toata lumea merge pe repede inainte si uita sa acorde atentie lucrurilor care conteaza cu adevarat intr-o relatie.

Comunicarea este cheia marilor succese, atat in plan personal, cat si profesional. Comunica despre sentimentele tale, despre grijile tale sau despre lucrurile care te deranjeaza, la timpul potrivit. Daca nu faci acest lucru la momentul potrivit, risti ca toate aceste stari, griji, sentimente sa se transforme in frustrari si sa incepi sa-l vezi pe cel de langa tine ca pe un dusman.

Citeste si:  Cum sa nu o iubesti?

Ascultarea este la fel de vitala precum comunicarea. E bine sa vorbiti, dar e bine sa stii si cand trebuie sa asculti. De multe ori, avem tendinta sa-l intrerupem pe cel de langa noi, cu completarile noastre. De aici pana la micile divergente si neintelegeri, nu mai este mare lucru.

Rezolvati-va problemele inte voi, fara a apela la parerile prietenilor, sfaturile rudelor, etc. Avand in vedere ca o relatie presupune interventia a doua persoane, nu vad de ce trebuie sa mai stie si altcineva ceea ce se intampla intre voi. Barbatii urasc acest lucru si pe buna dreptate: intimitatea voastra trebuie sa fie doar a voastra si atat.

Citeste si:  Dragostea virtuala si capcanele ei

Accepta schimbarile
Intr-o relatie serioasa, de durata, trebuie sa stii sa accepti schimbarile. Chiar daca la inceput ele nu sunt chiar pe placul tau, poate mai tarziu vor lua o alta intorsatura si se vor transforma in lucruri bune. Oamenii se schimba, oamenii sunt intr-un continuu proces de maturizare, iar faptul ca uneori avem opinii diferite nu trebuie sa ne sperie sau sa ne puna pe fuga.

Citeste si:  Sexul si casnicia (partea a II-a)

Invata din intamplarile si schimbarile care au loc in viata voastra si accepta-l pe cel de langa tine asa cum e, fara a incerca sa-l schimbi.


Un comentariu
  1. Articolul asta pare scris de un personaj care a tintit prea sus si are impresia ca s-a maturizat din acea privinta. Eu consider ca marea majoritate, nu sunt in nici un fel pregatiti pentru asa ceva. Sunt cateva certitudini in privinta sexelor, dar foarte multe variabile, fac o evaluare relativ corecta aproape imposinila pentru un om care mai are perceptii tabu despre apropierea dintre sexe. Din experienta, unii retinem cum sa nu mai ajungem intr-o situatie, altii cum sa speculeze niste aspecte emotionale, foarte putini incearca sa isi insuseasca un set de \”reguli\” simple general valabile care ar trebui sa le vina in ajutor. Da ajutor. De asta am avut eu nevoie tot timpul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.