Cum tratam gelozia

Ai momente in care te indoiesti de sentimentele lui fata de tine? Ii faci crize de gelozie si viata in doi devine un cosmar? Noi zicem sa incerci sa ai mai multa incredere in el.
Sentimentul de gelozie dezvaluie de fapt o problema majora intr-un cuplu, si anume, neincrederea in persoana iubita. De asemenea, si teama de a pierde la ceva la care tii foarte mult poate contribui la aparitia geloziei.
Suntem cu totii gelosi?
Oricine poate fi stapanit de gelozie la un moment dat. Poate ca si tie ti s-a intamplat cel putin o data. Exista perioade din viata noastra in care suntem mai vulnerabili si mai sensibili la atitudinea si comportamentul celor din jur. Aceste trairi pot fi resimtit in diferite situatii: schimbari profesionale, deceptii amicale, insatisfactii pe plan personal sau profesional, etc. Adesea, e de ajuns un gest tandru sau numai un cuvant frumos spus de catre persoana iubita.
Cand gelozia devine nebunie
Simti uneori ca te va parasi, ca te iubeste mai putin? Acest sentiment indoiala poate deveni pentru unii o sursa permanenta de suferinta din care se hraneste orice incertitudine. Persoana geloasa se simte neinteleasa si cade in capcana propriilor fantasme. Principala sa tortura? Gandul de a pierde fiinta iubita este atat de prezent inca, in cele din urma, chiar se intampla.
Cum poti stopa infernul
Incearca sa dai sens existentei tale si lupta pentru a castiga stima de sine. Angreneaza-te intr-o activitate care sa te puna in valoare si cauta sa ai o viata sociala bogata.
Cum poti scapa de gelozie
-incearca noi activitati care iti pun in valoare calitatile
-nu renunta la anumite evenimente sociale: receptii sau deplasari profesionale
-nu uita de momentele rezervate tie: mersul la un salon de infrumusetare, iesiri cu prietenele la cumparaturi, sport
-pune-ti limite cand esti tentata sa devii paranoica si incepi sa cauti prin buzunarele partenerului, sa ii citesti agenda
-evita discutiile care adesea nasc conflicte
-intelege-l si pe el cand vrea sa iasa cu prietenii. Poti face si tu acelasi lucri cu prietenele tale

Citeste si:  Buna, sunt eu, fosta. Iesiti la un suc?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.