De ce avem nevoie de tandrete

Buna intrebare… De ce avem nevoie de tandrete? Pentru ca suntem fiinte umane si pentru ca nu putem merge mai departe in viata, fara tandrete, fara oamenii dragi si fara iubire. Cine spune ca nu are nevoie de acest lucru ( si cunosc multe persoane care afirma asta ) sunt persoane care habar nu au despre ce vorbesc. Sincer! Cum iti poti imagina o viata de unul singur? Fara sentimente? Fara momente de fericire? Ce viata ar fi asta? Pana si animalele au nevoie de tandrete, au nevoie sa fie mangaiate, sa li se adrese un alint sau un bravo bine meritat. Dar un om? Mi-e foarte greu sa inteleg persoanele care sustin acest lucru, dar am invatat ca nimic pe lumea asta nu este imposibil si ca exista si astfel de persoane… fara suflet!

Citeste si:  Suntem diferiti si nu-mi pasa!

De multe ori, suntem pusi in fata unor situatii din care nu stim cum sa mai iesim sau ce sa facem pentru a iesi basma curata. Cum spune si noul spot publicitar al unei companii mari de la noi din tara, “ni se ofera atat de mult timp sa vorbim… nu gasim timp sa ascultam!”.

Trebuie sa recunosc, pentru mine, aceasta reclama a avut un impact emotional foarte mare si imi da o lacrima de fiecare data cand are loc la final, acea imbratisare tandra.
Pentru ce avem nevoie de tandrete? Uneori pentru a exprima chiar si scuzele si faptul ca ne pare rau ca am facut niste lucruri de care nu suntem tocmai mandri. Oferim tandrete celor din jur, pentru a le demonstra ca ne pare rau, ca ii iubim si ca suntem alaturi de ei. Oferim tandrete pentru ca e singura modalitate de a a ne apropia unii de altii. Cum altfel daca nu asa? Prin vorbe grele? Prin raceala si indiferenta? Asa oare pastram legaturile cu oamenii cei mai importanti din viata noastra?

Citeste si:  Romantism in dormitor

Nu ai reusit sa iei job-ul la care ai visat o viata intreaga? Nu ti-a iesit prezentarea la care ai lucrat toata luna asa cum te asteptai? Este suficient sa ai pe cineva care sa stranga in brate si sa-ti spuna ca nu conteaza, data viitoare va fi mai bine. Asa prindem aripi si putere sa mergem mai departe..nu prin indiferenta si ideea ca ma descurc de unul singur.
Atitudinea tandra, calma si deschisa ii va face si pe cei din jur sa fie in asentiment cu tine si vei vedea ca vei avea sustinerea lor in orice situatie.

Citeste si:  Timiditatea sexuala

De asemenea, psihologii sustine ca tandretea este ingredientul cel mai important intr-o relatie. Oricat de mare ar fi dragostea si sentimentele, totul dispare in timp daca nu ne exprimam prin gesturi tandre, daca nu cultivam dragostea.

Nu trebuie sa facem lucruri marete, nu trebuie sa sufocam pe nimeni sau sa oferim vacante exotice, lucruri scumpe sau bani, trebuie doar sa punem accent pe lucrurile simple, care ne definesc: un simplu buna-dimineata, o imbratisare calda sau un tandru “te iubesc!”.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.