De ce femeile isi aleg parteneri mai tineri?

Cuplu cu partener mai tanar decat femeia

Care este motivul pentru care tot mai multe femei au drept parteneri barbati mai tineri decat ele ? Incercam sa intelegem motivele din spatele numarului din ce in ce mai mare al relatiilor existente dintre o femeie matura aflata de obicei la a doua tinerete si un barbat mai tanar.

Daca ne uitam in viata publica, dar si in jurul nostru vedem o crestere semnificativa al acestui gen de cuplu. Putem spune ca aceste relatii sunt in plina accesiune, cat mai multe femei alegand drept parteneri  barbati care sunt mult mai tineri deact ele.

Pana acum ceva timp,  acest lucru nu era de acceptat pentru o femeie, mai mult decat atat „puneau la zid” pe barbatii care aveau relatii cu femei mult mai tinere decat ei. Nu putem sa nu ne intrebam ce s-a schimbat in mentalitatea femeilor de au ales sa faca acest salt urias?

Dupa cum bine stiti in cultura occidentala, in mod traditional, era acceptabil ca un barbat sa aiba o relatie cu o femeie mai tanara, in timp ce contrariul a fost condamnat. Se pare ca odata cu revolutia sexuala, femeile care sunt  mai deschise sa-si spuna pozitia,  iar linia dintre ceea ce este acceptabil pentru barbati si ceea ce este acceptabil pentru femei devine aproape invizibila.

Vedetele au dat tonul…

Numarul tot mai mare de celebritati feminine care au relatii cu parteneri mai tineri au ajutat, de asemenea, la evidentierea si „normalizarea” tendintei. Unele dintre aceste relatii au durat,  altele din potriva au fost condamnate de public, cu toate acestea diferenta de varsta a fost acceptata de public. Foarte multe vedete care au relatii cu parteneri mult mai tineri decat ele si acest fapt a devenit o normalitate.(Madonna, Mariah Carey, Jennifer Lopez, Joan Collins, Sam Taylor-Johnson, Sandra Bullock, etc)

Psihologii sunt de parere ca femeile nu cauta neaparat in mod deliberat barbati mai tineri; este doar modul in care se intampla lucrurile. Doua persoane se intalnesc, descopera ca au interese comune si se simt atrase unul de altul –  si doar atunci isi dau seama ca exista un decalaj de varsta.

A avea o relatie cu cineva de o varsta similara pur si simplu nu  mai este la fel de important cum a fost odata. Deci, nu este doar faptul ca a devenit acceptabil ca femeile sa aiba barbati mai tineri, se pare ca  varsta nu mai este factorul cheie intr-o relatie asa cum era acum cativa ani .

Cantareata Sam Taylor-Johnson,  cand a fost intrebata despre relatia sa cu sotul Aaron Taylor-Johnson, care este 23 de ani mai mic decat ea a raspuns: „Oamenii indragostiti nu vad sexul, culoarea, religia sau varsta. Este vorba despre o  persoana, cea pe care o iubesti si care te iubeste.”

Se poate totusi ca un iubit mai mic ca varsta sa te faca sa te simti tanara?

Exista si alte motive pentru care o femeie poate fi atrasa de un barbat mult mai tanar, desigur. Barbatul mai tanar nu si-a schimbat in rau comportamentul datorita deziluziilor traite in relatiile si experientele trecute. Optimismul tineresc poate fi incredibil de atragator. Mai mult cineva care are mai putine angajamente si responsabilitati va fi, probabil, mult mai distractiv sa fie in preajma, fata de un partener divortat care trebuie si sa plateasca pensie alimentara.

De asemenea, este probabil sa aiba mult mai multa rezistenta – atat in ​​interiorul, cat si in  afara dormitorului. In cele din urma si petrecerea timpului cu cineva care este plin de entuziasm si de energie poate face ca femeile sa se simta mai tinere, mai fericite si mai optimiste. Cum spune si zicala: ” Ai varsta pe care o simti!”

De ce sunt atrasi barbatii de femeile mai in varsta decat ei?


Sentimentul de incredere si libertate pe care femeile mai in varsta il emana este adesea ceea ce ii atrage pe barbatii mai tineri. Mai mult acestia nu se simt presati de ideea de casatorie, de a avea copii desi evident, acestea se pot intampla. Este vorba mai mult despre faptul ca in aceasta relatie este vorba de a-l face fericit  unul pe celalalt.

In ceea ce priveste latura sexuala, femeile mai in varsta sunt adesea mai aventuroase sau au o atitudine relaxata fata de sex. In schimb,  femeile mai tinere folosesc sexul ca instrument de negociere – in timp ce omologii lor mai maturi se bucura pur si simplu de sex pentru placerea pe care o au in timpul actului sexual.

 


Citeste si:  Viata sexuala mai buna
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.