De ce nu comunica barbatii

“Iubirea trebuie hranita” asa spunea un intelept al vremurilor de demult. Ce presupune oare asta? Ce inseamna “ a hrani ” iubirea? Cum putem face asta si cand?
A hrani iubirea inseamna a fi intotdeauna conectat cu persoana iubita. Nu dragi barbati, nu vrem sa ne sunati de 10 ori pe zi sau sa ne lasati mesaje pe e-mail. Vrem doar sa vedem interes si atentie din partea voastra. Sunt momente cand simtim nevoia sa fim intrebate pur si simplu ce facem, fara a intra in detalii sau a va plictistii cu povestile noastre. Un simplu gest care denota faptul ca va ganditi si la noi, hraneste iubirea.
De altfel, si noi femeile, o hranim atunci cand va intelegem ca vreti sa stati singuri sau vreti sa iesiti la o bere cu baietii.
A hrani iubirea echivaleaza cu a-l intelege pe celalalt. A hrani iubirea insemna insa si a comunica cu persoana iubita. In viata, nu poti fii interesat numai de afaceri, de bani sau de petrecerea timpului in cercuri sociale care iti pot aduce satisfactii materiale.
Avem nevoie sa comunicam, sa vorbim cu persoana iubita despre intamplarile prin care trecem, sa ne sfatuim, sa ascultam si sa gasim impreuna solutii, care sa nu afecteze pe nici unul din parteneri.
Chiar daca ti se pare banal sau neimportant sa dai anumite detalii despe rutina zilnica, trebuie sa stii ca pentru persoana cealalta poate insemna mai mult decat iti imaginezi. Faptul ca vorbesti despre ceea ce ti se intampla sau ceea ce simti nu inseamna ca dai explicatii sau ca esti controlat.
Acesta este marea problema a barbatilor: se simt controlati si verificati, nu vor sa dea explicatii sau amanunte despre viata lor.
Atunci dragilor, care mai este rostul relatiei, daca vorbim numai despre ce vreti voi sau numai despre ce credeti voi ca este bine sa stim? De ce va “scenarizati” fiecare gest si fiecare discutie cu persoana iubita?
Este adevarat ca nu sunteti la fel de deschisi ca si noi si la fel de comunicativi, dar daca ne iubiti, puteti incerca, nu-i asa? Nu o faceti pentru noi, pana la urma, ci pentru voi, pentru desi nu vreti sa recunoasteti si voi aveti nevoie de noi in aceeasi masura, numai ca la voi acest lucru nu se vede, pentru ca nu stiti sau nu vreti sa-l exprimati.

Citeste si:  Trucuri pentru a face viata in doi mai placuta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.